«Στη φόρα» 52 χρόνια μετά: Η “απαγορευμένη” φωτογραφία Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ για 1η φορά στη δημοσιότητα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν ήταν μαζί μόνο στη σκηνή και στην οθόνη αλλά και στη ζωή, αποτελώντας ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της εποχής, με πολλές γυναίκες μάλιστα να ονειρεύονται έναν αντίστοιχο έρωτα.

Οι δυο τους δεν συμπάθησαν ο ένας τον άλλον αμέσως, αλλά ο έρωτας μέσα τους υπήρξε κεραυνοβόλος. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί ένα γιο, τον Γιάννη, πριν φθάσουν τελικά στην πόρτα ενός πολύκροτου διαζυγίου, που θα τους σημάδευε για πάντα.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram μια σπάνια προσωπική λήψη του Δημήτρη και της Αλίκης, όπου οι δυο τους δίνουν ένα παθιασμένο φιλί στα παρασκήνια του αρχαίου θεάτρου της Θάσου, όταν ο Παπαμιχαήλ ερμήνευσε τον Ιππόλυτο. Το ζευγάρι διένυε τότε μια από τις ευτυχισμένες περιόδους, ως νιόπαντροι.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τους δυο τους αγκαλιασμένους, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να κρατά με πάθος την Αλίκη από το πρόσωπο, για να της δώσει ένα φιλί, φορώντας ακόμη τα ρούχα του μεγάλου ρόλου.

Διέρρευσε 52 χρόνια μετά: Η απαγορευμένη φωτογραφία Αλίκης Βουγιουκλάκης – Δημήτρη Παπαμιχαήλ

«Στις 11 Αυγούστου του 1965, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ερμηνεύει συγκλονιστικα στο αρχαίο θέατρο Θάσου τον “Ιππολυτο” στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και αποθεώνεται από κοινό και κριτικούς. Η Αλίκη βρίσκεται κοντά του (φωτο) για να τον συγχαρει επτά μήνες μετά τον γάμο τους στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Δύο μήνες αργότερα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ανεβάζουν μαζί στο θέατρο Κοτοπουλη -Rex τον “Κόσμο της Σουζη Βογκ” μια επιλογή της Αλικης χωρίς όμως εισπρακτική επιτυχία και ετσι μετά από λίγο το έργο κατεβαίνει.

Την ίδια περίοδο ο Αλέκος Σακελλαριος γράφει για τον κιν/φο την “Κόρη μου την σοσιαλιστρια” ένα έργο το οποίο ο Δημήτρης του προτείνει να ανεβάσουν και στην σκηνή ως μουσική παράσταση, προτείνοντας στον Γιώργο Ζαμπετα να γράψει τα τραγούδια του έργου.

Η Αλίκη διστάζει αρχικά θεωρώντας ρίσκο μετά τις συνεργασίες της με Χατζιδάκι, Ξαρχακο και άλλους συνθέτες να μπει σε πιο “λαϊκά μουσικά μονοπάτια” ακούγοντας όμως τα τραγούδια όπως το θρυλικό “Σηκω χόρεψε συρτάκι” το οποίο ζήτησε και να τραγουδήσει και τα υπόλοιπα (Δημήτρη μου Δημήτρη μου – Ωραία που ναι η Κυριακή -Το χελιδόνι), τα λάτρεψε κυριολεκτικά όπως και τον συνθέτη. Το έργο “σπάει” ταμεία όλη την χειμερινή περίοδο και μεταφέρεται και το καλοκαίρι στο θέατρο του Εθνικου κήπου», έγραψε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ