Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΟ 17χρονος που τρελαίνει το YouTube: Διάσημες σειρές με playmobil – Από...

Ο 17χρονος που τρελαίνει το YouTube: Διάσημες σειρές με playmobil – Από το “Φως στο Τούνελ” στο “Παρά Πέντε”

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος Σκαφίδας μπορεί να είναι στο Λύκειο, αλλά το κανάλι που δημιούργησε στο YouTube κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας το 2020 μας μεταφέρει σε έναν… εναλλακτικό κόσμο. Εκεί που τους ρόλους στις αγαπημένες μας σειρές ενσαρκώνουν… τα playmobil.

Ο MrDino TV, όπως μπορείτε να τον βρείτε στο YouTube, αναπαριστά σκηνές από τις “Άγριες Μέλισσες”, τον “Σασμό”, την “Γη της Ελιάς” αλλά και τις πιο παλιές όπως το “Στο Παρά 5”, το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, το “Σ’αγαπώ, Μ’αγαπάς” και το “Σόι σου”.

Φυσικά δεν λείπουν βιντεάκια για την Eurovision, αλλά και μερικές σειρές δικής του έμπνευσης.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε το τελευταίο του βίντεο με έμπνευση από το “Φως στο Τούνελ” και την Αγγελική Νικολούλη.

Συνέντευξη στην Ευανθία Τασσοπούλου

  • Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις το κανάλι στο Youtube και η ιδέα για τα απολαυστικά βίντεο με τα playmobil;

Η αφορμή ήταν η καραντίνα το 2020 όπου είχα ξαφνικά απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και μπορούσα να ασχοληθώ με το κανάλι μου περισσότερο από ποτέ. Ξεκίνησα με το «Κωνσταντίνου και Ελένης», ακολούθησε το «Στο Παρά 5», το «Ευτυχισμένοι μαζί» κτλ.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις συγκεκριμένες σειρές επειδή ούτως ή άλλως τις παρακολουθώ από χρόνια και τις ξέρω πολύ καλά, όποτε σε συνδυασμό με το ότι μου αρέσει να κατασκευάζω μακέτες με σκηνικά για τα playmobil, αποφάσισα να ασχοληθώ και με eλληνικές σειρές που θα είχαν απήχηση στο ελληνικό κοινό. Βέβαια, έχω ασχοληθεί και με άλλα διάφορα projects εκτός των ελληνικών σειρών.

  • Είναι δύσκολη διαδικασία; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει ένα επεισόδιο;

Η αλήθεια είναι ότι απαιτεί αρκετό χρόνο και είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, γι’ αυτό και στις σχολικές περιόδους δημιουργώ ελάχιστα βίντεο.

Πρέπει πρώτα να έχω την ιδέα για το τι θέλω να φτιάξω, ύστερα να κατασκευάσω το σκηνικό αφού αγοράσω υλικά, στη συνέχεια να τελειοποιηθεί το σκηνικό και να γίνουν τα γυρίσματα και τέλος να μονταριστούν όλα τα πλάνα, να περαστεί ο ήχος και να ανέβουν στο κανάλι μου στο YouTube.

Μερικές φορές αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα ή και ένα μήνα, ανάλογα το project. Παραδείγματος χάρη, πέρσι που έκανα ένα πεντάλεπτο αφιέρωμα στις Άγριες Μέλισσες, για να τελειοποιηθεί το βίντεο μου πήρε σχεδόν 2 μήνες!

  • Τι σχόλια σας στέλνουν οι χρήστες;

Έχω την τύχη να προσελκύω κυρίως καλοπροαίρετο κοινό στο κανάλι μου και σχεδόν ποτέ δεν έχω δεχθεί κάποιο αρνητικό σχόλιο.

Τα περισσότερα είναι θετικά που με ενθαρρύνουν να συνεχίσω και συγχαίρουν τη δουλειά μου και τους ευχαριστώ πολύ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν να με συμβουλέψουν για κάτι που ίσως έχω παραλήψει ή έχω κάνει λάθος, κάτι το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, διότι έτσι μπορώ να γίνομαι καλύτερος!

  • Είδα ότι πέρα από τις γνωστές σειρές έχεις δημιουργήσει και δικές σου. Θα μου πείτε λίγα λόγια για αυτά;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι πιο παλιά έκανα αρκετές προσπάθειες να φτιάξω δικές μου σειρές με δικό μου πρωτότυπο σενάριο και δικές μου φωνές. Κάποιες από τις πιο πρόσφατες όπως το «Μια τρελή οικογένεια», το 2020, το «Τα Φιλαράκια», το 2021, άρεσαν πολύ στον κόσμο, και μου έκανε εντύπωση που άρεσαν σε μικρούς και μεγάλους, παρότι αρχικά υπολόγιζα να είναι για παιδιά.

Μπορώ να πω ότι τότε θυμάμαι πως κάθε εβδομάδα που κυκλοφορούσα νέο επεισόδιο είχα χτίσει ένα φανατικό κοινό για κάθε σειρά!

  • Με τι κριτήρια επιλέγεις τις σκηνές; 

Για αυτό δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση, καθώς η κάθε σειρά που επιλέγω να κάνω είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, η επιλογή σκηνών για το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και το «Παρά 5» ήταν εξαιρετικά απλή αφού είναι οι δυο πιο γνωστές και αγαπητές ελληνικές σειρές και οι περισσότεροι, σαν εμένα, τις έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες φορές και ξέρουμε τα λόγια απ’ έξω που λέει ο λόγος.

Όποτε, γνωρίζω πολύ καλά ποιες είναι οι πιο αστείες σκηνές, μιας και μιλάμε για κωμωδία και μπορώ να καταλάβω ποιες θα αρέσουν περισσότερο στο κοινό και θα τους κάνει να γελάσουν

Από την άλλη, όταν έκανα το αφιέρωμα στις «Άγριες Μέλισσες», το «Σασμό» και τη «Γη της Ελιάς», από τη στιγμή που είναι δραματικές σειρές, έπρεπε να επιλέξω τις πιο συγκλονιστικές και αντιπροσωπευτικές σκηνές, έτσι ώστε και κάποιος, ο οποίος δεν τις γνωρίζει, να μπορεί να καταλαβαίνει τα γεγονότα.

Ωστόσο, ο στόχος είναι να μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με το original, όποτε πάντα υπολογίζω με την εμπειρία μου από πριν αν μπορώ να τις γυρίσω και να μοιάζουν με το κανονικό.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ