Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StylePantene: Η διαφήμιση της Ελλάδας που θέλουμε

Pantene: Η διαφήμιση της Ελλάδας που θέλουμε

Με το ηχηρό μήνυμα “Τα μαλλιά δεν έχουν γένος”, η νέα καμπάνια γνωστού brand σαμπουάν πάει κόντρα στα στερεότυπα, μέσα από τις ιστορίες 5 queer ατόμων.

Μία “διαφορετική” καμπάνια από τις συνηθισμένες λανσάρει η γνωστή σειρά σαμπουάν Pantene, η οποία πάει κόντρα στα στερεότυπα και υμνεί την διαφορετικότητα. Ο τίτλος της καμπάνιας είναι #HairHasNoGender, δηλαδή “Τα μαλλιά δεν έχουν γένος”.

Η νέα καμπάνια, φέρνει στο προσκήνιο 5 queer άτομα, μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που μοιράζονται υπερήφανα τις δικές τους ιστορίες και μιλούν για την ενδυνάμωση και την ορατότητα, με τα μαλλιά τους να αποτελούν έναν ενωτικό συμβολισμό.

Στο viral διαφημιστικό spot ακούγεται το τραγούδι “We are free”, δηλαδή είμαστε ελεύθεροι, ενώ το σλόγκαν που το συνοδεύει είναι το “Ό,τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου”. Στο σποτ προβάλλονται πέντε διαφορετικές ιστορίες καταπίεσης, που μοιράζονται πέντε άτομα, διαφορετικής ταυτότητας φύλου.

Σύμφωνα άλλωστε με τη διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε η Pantene το 2017, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέιλ, τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση και αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Ο αντίκτυπος που έχουν τα μαλλιά στην ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ατόμου είναι τόσο ισχυρός που συχνά ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξωτερικής εικόνας.

Παράλληλα, το λανσάρισμα της καμπάνιας συμπίπτει με την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», της οποίας η Pantene και η P&G είναι περήφανοι χορηγοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ