Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΓρηγόρης Πετράκος: «Πρώτα η ελευθερία, όχι υγεία. Από την μύτη μου δεν...

Γρηγόρης Πετράκος: «Πρώτα η ελευθερία, όχι υγεία. Από την μύτη μου δεν περνάει Koρωvoϊός, ούτε τιτανικός»

Ο Γρηγόρης Πετράκος βρέθηκε στο Πρωινό και εξήγησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα τις απόψεις του για τον κορονοϊό και τον εμβόλιο.

Αρχικά, τον λόγο πήρε η Φαίη Σκορδά και τον ρώτησε «πώς μπορείς να είσαι απόλυτος ενώ δεν είσαι γιατρός; Γνωρίζω ότι ο πατέρας σου είναι παιδίατρος. Πώς εσύ γράφεις κάτι με έναν απόλυτο τρόπο που για μένα είναι προκλητικό;» και ο τραγουδιστής απάντησε «ποτέ δεν έκανα τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Άρχισα να ψάχνω πολύ. Έβλεπα έξι με οκτώ ώρες τη μέρα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο και έλεγα “εμένα κάτι δεν μου κολλάει”».

Για ποιο λόγο ο Γρηγόρης Πετράκος δεν χρειάζεται το εμβόλιο

Στο σχόλιο της παρουσιάστριας «έγραψες ότι επειδή δεν τρως κρέας δεν χρειάζεσαι το εμβόλιο, δεν είναι ιατρική άποψη αυτό», υπογράμμισε «τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι το εμβόλιο».

Όσον αφορά την επίθεση που είχε κάνει στον Πάνο Κιάμο, επειδή θα τραγουδούσε σε μαγαζί για εμβολιασμένους, ο Γρηγόρης Πετράκος επεσήμανε «τον Πάνο Κιάμο τον εκτιμώ και έχει μια μεγάλη επιτυχία που την έχει χτίσει και την αξίζει. Δεν καταφέρθηκα κατά της προσωπικότητας του Πάνου Κιάμου, αλλά για τη συγκεκριμένη απόφασή του. Την επιλογή του στηλιτεύω. Η μομφή δεν ήταν ότι εργάστηκε, αλλά ότι δέχτηκε τον διαχωρισμό», με τη Φαίη Σκορδά να σημειώνει «έκανες μια ομάδα ανθρώπων που πήγε να εργαστεί να αισθανθούν άσχημα».

Αναφορικά με το περιβόητο βίντεο που ανέβασε και καταφερόταν εναντίον όσων εμβολιάζονται, ο υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα τόνισε «ήταν ένα βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος, μου βγήκε αυθόρμητα. Φαντάσου να είσαι στο αντιρατσιστικό κίνημα και να βγει κάποιος να σε πει ρατσιστή».

Η αιχμηρή παρατήρηση του Γιώργου Λιάγκα στον Γρηγόρη Πετράκο

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας εξέφρασε την άποψή του, λέγοντας «δεν μιλάω τόσην ώρα. Έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από αυτούς που κατηγορείς για φασίστες. Θεωρώ ότι δεν είσαι ψεκασμένος και είστε μια μειοψηφία. Όταν η μειοψηφία αισθάνεται τόσο πιεσμένη που βρίζει την πλειοψηφία, το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία. Αλλά “Κάνω εμετό πάνω σας”;» και ο Γρηγόρης Πετράκος παραδέχτηκε πως «ήταν η πιο ακραία φράση που είπα» και πρόσθεσε πως δεν θα το έλεγε σήμερα.

Στην ερώτηση του παρουσιαστή «εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των δασών; Νομίζω ότι έχεις πάρει τον εαυτό σου πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να είσαι επικεφαλής μιας άποψης και το πήρες περισσότερο σοβαρά από όσο θα έπρεπε», ο Γρηγόρης Πετράκος κατέληξε «πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο. Κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο με πιστοποιητικά. Δεν ταυτίζομαι με τις ακραίες απόψεις. Παλεύουμε για το πώς θα γίνει η κοινωνία σε 10 χρόνια. Δεν είναι πρώτα η υγεία είναι πρώτα η ελευθερία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ