Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΤο ΣΕΗ διέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη - Νέα συνεδρίαση για τον Παύλο...

Το ΣΕΗ διέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη – Νέα συνεδρίαση για τον Παύλο Χαϊκάλη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ συνεδρίασε χθες Δευτέρα, όπως πρώτη είχε δημοσιεύσει η Realnews της Κυριακής, για τις υποθέσεις Φιλιππίδη – Χαϊκάλη.  Της Κορύνας Μαντάγαρη

Τα μέλη του Πειθαρχικού είχαν στα χέρια τους όλο το υλικό των καταγγελιών κατά των δύο ηθοποιών τα οποία και συνεκτίμησαν προκειμένου να αποφασίσουν τα εξής. Για τον  Πέτρο Φιλιππίδη αποφάσισαν τη δια βίου διαγραφή του από το ΣΕΗ ενώ για τον Παύλο Χαϊκάλη το Πειθαρχικό θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αξιολογήσει τις καταγγελίες. 

Τους τελευταίους μήνες, οι δύο γνωστοί ηθοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών, που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και με τη στάση του και την αρωγή του έχει συμβάλει στο ελληνικό #MeΤoo.

Αρχικά, τον Π. Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση και για εργασιακό εκ- φοβισμό. Οι καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ για τον γνωστό ηθοποιό έπεφταν βροχή. Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Π. Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με πρώτο βήμα την κλήτευση των βασικών μαρτύρων, των τριών γυναικών που έχουν καταθέσει τις καταγγελίες στο ΣΕΗ, ενώ αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου, ο Π. Φιλιππίδης να περάσει την πόρτα του ανακριτή.

Παράλληλα υπήρξαν άλλες πέντε καταγγελίες κατά του Π. Χαϊκάλη, εκ των οποίων η μία ήταν και η πιο σοβαρή, αφού αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά τις καταγγελίες εναντίον του Π. Χαϊκάλη, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ