Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΠέτρος Φιλιππίδης: Αποφασίζει ο εισαγγελέας για τη δίωξή του

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφασίζει ο εισαγγελέας για τη δίωξή του

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Πέτρου Φιλιππίδη.
Ο γνωστός ηθοποιός, που καταγγέλλεται από τρεις γυναίκες συναδέλφους του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, κατέθεσε στις 23 Απριλίου υπόμνημα εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, καθώς ο ίδιος επέλεξε, ως είχε δικαίωμα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού.


Στο 80 και πλέον σελίδων υπόμνημά του αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του, χαρακτηρίζοντας «αποκυήματα φαντασίας» τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα ως θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε, αλλά τώρα εκείνες στρέφονται εναντίον του για λόγους εκδίκησης επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους επαγγελματικά.

Οι καταγγελίες

Ωστόσο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσαν όχι μόνο οι τρεις καταγγέλλουσες, αλλά και μάρτυρες που υπέδειξαν οι ίδιες προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν.
Ειδικότερα, ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «Ήβη». Η παθούσα, νεαρή ηθοποιός τότε, συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να μιλήσουν για μια ενδεχόμενη επαγγελματική τους συνεργασία. Οπως, όμως, η ίδια καταγγέλλει, οι προθέσεις του ήταν εντελώς διαφορετικές. Της επιτέθηκε μέσα στο χώρο του θεάτρου, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο, και φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Επιπλέον, η πρώτη καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού φέρεται να τελέστηκε τον Φεβρουάριου του 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη» μέρα μεσημέρι. Το δέλεαρ και σε αυτή την περίπτωση ήταν μια ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς ο Π. Φιλιππίδης είχε αναφέρει στο φερόμενο ως θύμα ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση.

Μόλις, όμως, η γυναίκα μπήκε στο καμαρίνι, εκείνος -όπως η ίδια καταθέτει- κλείδωσε την πόρτα και της επιτέθηκε. Τα όσα βίωσε η ηθοποιός επιβεβαίωσε και μια φίλη της, με την οποία συναντήθηκε αμέσως μετά. Η μάρτυρας περιέγραψε ενώπιον του εισαγγελέα πόσο σοκαρισμένη ήταν η κοπέλα, αλλά και τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο και τον λαιμό ως «απομεινάρια» του ξυλοδαρμού της από τον ηθοποιό.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού και συνολικά τρίτη καταγγελία εναντίον του γνωστού ηθοποιού φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα συναντήθηκε τότε με τον ηθοποιό προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όμως, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό και επιχείρησε να τη βιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ