Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΗ Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζεται να σώσει και τις μέλισσες

Η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζεται να σώσει και τις μέλισσες

Άλλη μια σελίδα έρχεται να προστεθεί σοτ φιλανθρωπικό έργο της Αντζελίνα Τζολί. Καθώς η σταρ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα για τη διάσωση των μελισσών και τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητάς της.

Ως γνωστόν, η Angelina είναι ακτιβίστρια, η οποία αγωνίζεται γα την ισότητα των γυναικών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Καθώς και την εξάλειψη των προκαταλήψεων απέναντι τους, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τώρα, αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο και ανακηρύσσεται «Ανάδοχος» του προγράμματος «Γυναίκες για τις Μέλισσες» (Women for Bees). Που είχε ήδη σχεδιάσει το 2020 ο γαλλικός Οίκος Guerlain σε συνεργασία με την UNESCO.

Ο Guerlain δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια για τη διάσωση των μελισσών και φέρει το έντομο στο λογότυπο του.

Η συνεργασία του Οίκου με την Αντζελίνα Τζολί ξεκίνησε το 2015,. Όταν εκείνη σκηνοθετούσε την ταινία της «First They Killed My Father» και συνεχίστηκε αργότερα, το 2017. Αφού ανακοίνωσε ότι η γνωστή ηθοποιός θα αποτελέσει το πρόσωπο της καμπάνιας του για το άρωμα «Mon Guerlain».

«Αυτή η δέσμευση του Guerlain απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος μάς έφερε κοντά. Και το «Women for Bees» είναι μια υπέροχη προέκταση της συνεργασίας μας» ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί στο Bazaar.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει γυναίκες μελισσοκόμους από ολόκληρο τον κόσμο. Προκειμένου να έχουν τα εφόδια να εξελιχθούν σε επιχειρηματίες.

Οι ενδιαφερόμενες θα εκπαιδευτούν στη σωστή φροντίδα των δικών τους μελισσοκομείων, στη διατήρηση αποικιών μελισσών. Καθώς και σε άλλα μέτρα διάσωσης του είδους ή και του πολλαπλασιασμού του.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Μελισσοκομίας (OFA) στην Προβιγκία. Από το οποίο και θα καθοδηγείται και θα διαρκέσει 30 ημέρες από την ημέρα έναρξης, που είναι η 21η Ιουνίου 2021.

Οι μέλισσες αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, καθώς και της οικονομίας μίας χώρας γενικότερα. Ενώ η πλήρης εξαφάνισή τους θα οδηγούσε και στην εξαφάνιση της ζωής από τον πλανήτη, καθώς είναι απολύτως απαραίτητες για την επικονίαση των φυτών.

Βάσει του πλάνου που έχει σχεδιάσει η UNESCO και ο Guerlain, σε πέντε χρόνια από τώρα, 50 γυναίκες που θα έχουν λάβει μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, θα είναι επιχειρηματίες. Που θα μπορούν να συμβάλουν όχι μόνο στη διάσωση του είδους -μέσω της εκτεταμένης φροντίδας που θα προσφέρουν- αλλά και στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας.

Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 2.500 νέες κυψέλες και τα αποθέματα βιόσφαιρας της UNESCO θα ενισχυθούν με περίπου 125 εκ. μέλισσες. Σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Ρωσία, η Καμπότζη, η Αιθιοπία και η Ρουάντα.

Ο ρόλος της Αντζελίνα Τζολί δεν αφορά μόνο την εκπροσώπηση του project. H ίδια θα παρακολουθεί την εκπαίδευση των μελισσοκόμων και την πρόοδο τους.

«Όταν οι γυναίκες αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις, το ένστικτό τους είναι να βοηθήσουν στην ενίσχυση των άλλων. Είμαι ενθουσιασμένη που θα συναντήσω τις γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Ανυπομονώ να τις γνωρίσω και να μάθω για τον πολιτισμό και το περιβάλλον τους και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες σε αυτό. Ελπίζω ότι η εκπαίδευση θα ενισχύσει τη ανεξαρτησία, τα εισοδήματα και τις κοινότητές τους » υπογράμμισε η ηθοποιός.

πηγη: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ