Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLife & Style7 συμβουλές διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα

7 συμβουλές διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα

Αν κάνετε ανακαίνιση ή ετοιμάζεστε για μετακόμιση, η αγορά νέων επίπλων είναι μια διαδικασία που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Αρχικά χαρά αλλά και προβληματισμό ως προς το αποτέλεσμα των επιλογών που θα κάνετε. Θα είναι ωραία τα έπιπλα; Θα ταιριάξουν με την υπόλοιπη διακόσμηση; Θα είναι καλής ποιότητας; Οι απαντήσεις θα δοθούν εύκολα αν λάβετε υπόψιν σας τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Εμπνευστείτε

Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες για το τι σας ταιριάζει. Επισκεφθείτε καταστήματα, δείτε από κοντά τα έπιπλα και τα υλικά τους, συμβουλευθείτε περιοδικά και ιστοσελίδες διακόσμησης για να πάρετε περισσότερες ιδέες.

  • Σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα

Δώστε έμφαση σε άλλα αντικείμενα, εκτός από τα βασικά όπως τα κρεβάτια και οι ντουλάπες. Ένα πουφ ή σκαμπό για να κάθεστε και να τοποθετείτε πιο εύκολα ρούχα και παπούτσια ή ένα γραφείο με ράφια μπορεί να αναδείξει το χώρο σας σε ένα δωμάτιο που μπορείτε να κάνετε περισσότερα εκτός να κοιμάστε. Μια κούνια-φωλιά δίπλα στο παράθυρο θα φτιάξει μια ωραία γωνιά για να ξεκουράζεστε ενώ οι μαξιλάρες στο πάτωμα θα σας επιτρέψουν να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε επιτραπέζια στο υπνοδωμάτιό σας.

  • Διακοσμήστε ομοιόμορφα

Αποφασίστε αν θα αγοράσετε σετ κρεβατοκάμαρας που έχουν ίδιο κρεβάτι, κομοδίνο και συρταριέρα ή αν θα έχετε χρωματική αρμονία. Μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε από διάφορες τάσεις ή να διαμορφώσετε τη δική σας. Ασπρόμαυρο, ρετρό, με κόμικ, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας θεματικό δωμάτιο και να επιλέξετε τα αντίστοιχα έπιπλα, αξεσουάρ και διακοσμητικά είδη.

  • Μετρήστε προσεκτικά

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, μετρήστε προσεκτικά το χώρο, αλλά και τα έπιπλα που σκέφτεστε να αποκτήσετε. Σκεφτείτε ότι δεν μπορεί να είναι κολλητά το ένα με το άλλο, ότι χρειάζεται χώρος για περνάτε και να ανοίγουν τα συρτάρια και τα φύλλα της ντουλάπας χωρίς να χτυπάνε σε άλλα έπιπλα. Ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειαστεί για να μετρήσετε, θα σας γλιτώσει από το δυσάρεστο συναίσθημα να διαπιστώσετε ότι δεν ταιριάζει στο χώρο σας η νέα σας κομότα.

  • Διαλέξτε προσεκτικά εταιρεία

Βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία επίπλων με μακρόχρονη εμπειρία και ευχαριστημένους πελάτες. Ρωτήστε πριν αποφασίσετε, μην εμπιστεύεστε εύκολα αγγελίες από το διαδίκτυο και φροντίστε να υπάρχει πολιτική αλλαγών ή επιστροφών όπως και εγγύηση.

  • Κάντε έξυπνη διαρρύθμιση

Αν σας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξετε το δωμάτιό σας από την αρχή, διορθώστε τα λάθη που δεν σας επέτρεπαν αν νιώθετε άνετα και δυσκόλευαν τις κινήσεις σας. Τοποθετήστε το κρεβάτι καλύτερα, φτιάξτε το φωτισμό για να μη δείχνει σκοτεινός ο χώρος και αξιοποιήστε περισσότερο τις γωνίες.

  • Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις

Σίγουρα ανυπομονείτε να φτιάξετε όσο πιο γρήγορα γίνεται το δωμάτιο των ονείρων σας, όμως με λίγη υπομονή μπορείτε να πετύχετε περισσότερα. Για παράδειγμα, το κρεβάτι που θέλετε, ίσως το βρείτε σε χαμηλότερη τιμή την περίοδο των εκπτώσεων. Μπορείτε επίσης να καθυστερήσετε την ανακαίνιση και να κάνετε αποταμίευση γι’ αυτό το σκοπό για μερικούς μήνες έτσι ώστε να έχετε περισσότερα χρήματα και, άρα, μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές σας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ