Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLife & StyleΑκόμα ένα colpo grosso του Netflix: Φέρνει μίνι σειρά για «Αστερίξ και...

Ακόμα ένα colpo grosso του Netflix: Φέρνει μίνι σειρά για «Αστερίξ και Οβελίξ»

Μενίρ σπίτια μας, μενίρ ασφαλείς.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος (24 Μαρτίου του 2020) από τον θάνατο του Αλμπέρ Ουντερζό. Το Netflix φρόντισε να τιμηθεί η επέτειος μνήμης του θρυλικού καρτουνίστα με ένα συναρπαστικό νέο για το διασημότερο δημιούργημα του.

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ είναι ένα saga που μας έχει προσφέρει αφθονες συγκινήσεις σε επίπεδο κόμικς, animated ταινιών, life-action ταινιών και πολλών ακόμα μορφών της τέχνης της αφήγησης (15 στο σύνολο).

Σε μια εποχή που το streaming απορροφάει κάθε μορφή περιεχομένουν σαν ηλεκτρική σκούπα. Θα ήταν απίθανο να μην έρθει η στιγμή που οι Γαλάτες θα βρεθούν να εξαγοράζονται έναντι υψηλού ποσού από κάποια πλατφόρμα.

Από τη μία το να δούμε τον Αστερίξ και τον Οβελίξ με όλη την παρέα τους στο Netflix, μπορεί και να μας κάτσει κάπως βαριά στο στομάχι. Από την άλλη οφείλουμε να αποδεχτούμε την πορεία των πραγμάτων και να δώσουμε χώρο στον ενθουσιασμό.

Ενθουσιασμός γιατί το Netflix παρήγγειλε από την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του franchise στη Γαλλία. Να γίνει η παραγωγή μιας μίνι σειράς που θα βασίζεται στο κόμικ Asterix and the Big Fight. Μάλιστα, το Netflix θα αναθέσει το όλο πρότζεκτ στον Αλέν Σαμπά, δημιουργό και σκηνοθέτη της ταινίας «Επιχείρηση Κλεοπάτρα». Της πιο επιτυχημένης δηλαδή ταινίας με ανθρώπους που έγινε για το συγκεκριμένο franchise.

Καθώς η πλατφόρμα έχει και την κατάληξη που χαρακτηρίζει τα γαλατικά ονόματα, μπορούμε να πούμε πως κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του. Και δεν θα ήταν διόλου απίθανο να προστίθετο ένας χαρακτήρας που να βλέπει πολλές σειρές και να ονομάζεται Νετφλίξ!

Η σειρά αναμένεται να είναι έτοιμη για να τη δούμε στις αρχές του 2023 και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην επέκταση που έχει κάνει το Netflix εσχάτως στη γαλλική αγορά. Όπου αγόρασε στούντιο και αποτελεί το νέο του ευρωπαϊκό προπύργιο μετά την Ισπανία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Είναι σαφώς αρκετά μακριά μέχρι να βρεθούμε στο 2023. Αλλά αφενός έτσι όπως πάει το πράγμα με την πανδημία, κάπου εκεί υπολογίζουμε να είμαστε ξανά ελεύθεροι, αφετέρου μπορούμε να καλύψουμε ένα μέρος της χρονικής απόστασης με το 39ο κόμικ που θα κυκλοφορήσει εντός του τρέχοντος έτους.

πηγη: menshouse.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ