Εκτός Δραματικής Σχολής του Εθνικού ο Στάθης Λιβαθινός – Η επιστολή της παραίτησης

Είχαν προκύψει κατηγορίες για ταπεινωτικές και προσβλητικές συμπεριφορές από τους σπουδαστές της Σχολής του Εθνικού.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε το Εθνικό Θέατρο «Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής. 

Ο Λιβαθινός έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του. Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά».

Στην επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός σημειώνει ότι οι μαθητές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί του έστω για δυο ώρες την εβδομάδα. Κάτι που αποκαλύπτει το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

H επιστολή του Λιβαθινού

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές, 

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας. Μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας. Η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία. Ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική σας πορεία στο θέατρο. 

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα. Αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. 

Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. 

Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και την διευθύντρια της Σχολής αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν. 

Καλή συνέχεια. 

πηγη: koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ