Θαύμα της ζωής: Γιατροί αφαίρεσαν όγκο σε μέγεθος αυγού από το στόμα του μικρού Δημήτρη – Αντικατέστησαν σπασμένα μέρη με κόκαλο από το πόδι του!

136

Ο 9χρονος Δημήτρης Πιστούρης κέρδισε τη μάχη και μπορεί να χαμογελά ξανά

Ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πολύωρο χειρουργείο πραγματοποίησαν με επιτυχία γιατροί στις ΗΠΑ, αφού αποστολή τους ήταν να αφαιρέσουν όγκο από την γνάθο ενός παιδιού ελληνικής καταγωγής και στη συνέχεια να αντικαταστήσουν στα σπασμένα μέρη με ένα κόκαλο από το πόδι.

Όπως αναφέρει η nypost.com, ο 9χρονος Δημήτρης Πιστούρης ανέπτυξε έναν σπάνιο όγκο κάτω από τη γνάθο του, με αποτέλεσμα να έχει γίνει θρύψαλα το οστό και να απειλείται με μόνιμη παραμόρφωση. Παράλληλα, θυμίζουμε ακόμη μια πραγματική μαχήτρια: 4χρονο κοριτσάκι νικά τον καρκίνο και ο γιατρός της οργανώνει πάρτι-έκπληξη!

Ο πρόεδρος της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Northwell’s Lenox Hill στο Μανχάταν, ανέφερε: «Τα παιδιά σπάνια παρουσιάζουν αυτόν τον τύπο όγκου. Όταν βλέπουμε έναν τέτοιο όγκο, είναι συνήθως μικρός. Ήταν το μεγαλύτερο που έχουμε δει σε παιδιά». Η μητέρα του αγοριού ανέφερε ότι ο όγκος είχε το μέγεθος ενός αυγού.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο και πήραν ένα τμήμα του οστού της περόνης στο κάτω δεξιό πόδι του παιδιού, για να αντικαταστήσει το μέρος της δεξιάς γνάθου, όπου εμφανίστηκε ο όγκος. Το χειρουργείο διήρκησε οκτώ ώρες, με το παιδί να δηλώνει ότι «ήμουν πολύ νευρικός όταν έκανα το χειρουργείο, τρόμαξα. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα».

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, πλέον το παιδί έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και μπορεί να ξεκινήσει κανονικά δραστηριότητες, όπως τρέξιμο ή κολύμπι.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να επισκεφθεί αρκετές φορές το νοσοκομείο, γιατί χρειάζεται να γίνει ανάπλαση των δοντιών του και θα πάρει πολύ καιρό, επειδή είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία, όπου ο οργανισμός του αναπτύσσεται ακόμα.

https://www.athensmagazine.gr/