Έδωσε τη μάχη και την κέρδισε: Η 3χρονη Μαρία επέστρεψε νικήτρια στην Ελλάδα στην αγκαλιά της οικογένειάς της

2365

Έπειτα από μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης, η 3χρονη Μαρία υποβλήθηκε επιτυχώς σε επείγον χειρουργείο σε ειδικό ιατρικό κέντρο της Γαλλίας.

Η μικρούλα έπασχε από μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα. Μέχρι πρότινος, το μικρό αυτό αγγελούδι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι, η Μαρία άρχισε ξαφνικά να κάνει εμετούς, ενώ κάθε μέρα που περνούσε, ο λαιμός της διογκωνόταν όλο και περισσότερο.

Οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε άμεσα, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Έπειτα από 2 εβδομάδες νοσηλείας, η μικρούλα διεγνώσθη με μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα του τραχήλου-μεσοθωρακίου, το οποίο είχε ήδη κάνει μετάσταση στην κνήμη και τα βρεγματικά οστά.

Η Μαρία, υπεβλήθη αμέσως σε χημειοθεραπείες και παρόλο που το θεραπευτικό σχήμα κατάφερε να εξαλείψει τον καρκίνο στα οστά, η μάζα στον θώρακα και στον τράχηλο δεν έχει παρουσιάσει καμία μείωση. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εγχείρηση είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη, αφού ο όγκος περικλείει αγγεία και νεύρα, συνεπώς κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν είναι διατεθειμένο να την αναλάβει.

Το παιδί παραπέμφθηκε σε εξειδικευμένη Ομάδα γιατρών σε κλινική του Παρισιού, η οποία έχει αποφανθεί να αναλάβει το χειρουργείο. Ο ασφαλιστικός φορέας της οικογένειας πιθανότατα θα καλύψει το κόστος της επέμβασης και νοσηλείας της μικρής. Ωστόσο, οι γονείς της Μαρίας χρειάζονται τη βοήθειά μας, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπόλοιπα απαραίτητα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής και διαβίωσης για όσο διάστημα θα χρειαστεί να παραμείνουν στη Γαλλία. Ο αγώνας της ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά δικαιώθηκε και βγήκε νικήτρια, σύμφωνα με ανάρτηση του ΜΚΟ «Πράξη Αγάπης» που βοήθησε στην κάλυψη του απαραίτητου ποσού για την επέμβαση.

Τα κατάφερε η 3χρονη μαχήτρια από την Ουρανούπολη!

«Επέστρεψε νικήτρια στην Ελλάδα!

Η χαρά και η συγκίνηση μας είναι μεγάλη, καθώς έπειτα από επικοινωνία με την οικογένεια της μικρής Μαρίας, ενημερωθήκαμε πως η μικρούλα μας πήρε πρόσφατα εξιτήριο και επέστρεψε επιτέλους στην Ελλάδα!

Advertisement

Η Μαρία είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι που διαγνώστηκε πρόσφατα με μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα στην περιοχή του μεσοθωράκιου. Η μικρούλα έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου, ωστόσο λόγω της θέσης του όγκου και λόγω του υψηλού εγχειρητικού κινδύνου, η επέμβαση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Χάρις στη καθοριστική συμβολή της Φιλανθρωπικής ομάδας ” Φιλανθρωπικές Εθελοντικές Δράσεις Ενσυναίσθηση ” και καθώς και την άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής όπως και πολιτών απ’ όλα τα μέρη τη Ελλάδας και του εξωτερικού, καταφέραμε, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, να συγκεντρώσουμε το υπέρογκο ποσό που απαιτούταν για τη μετάβαση του παιδιού στο Παρίσι και την υποβολή του στο σωτήριο χειρουργείο!

Η χειρουργική επέμβαση της Μαρίας πραγματοποιήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα σε κλινική του Παρισιού, και σύμφωνα με την εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα που ανέλαβε αυτό το δύσκολο περιστατικό, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, αφού κατάφεραν να αφαιρέσουν το γαγγλιονευροβλάστωμα, χωρίς να προκαλέσουν καμία βλάβη στα γειτονικά νεύρα και αγγεία. Η μικρούλα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στην κλινική, ενώ πρόσφατα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην Ελλάδα!

Το παρόν διάστημα, η μικρούλα βρίσκεται σπίτι της, όπου μπορεί επιτέλους να απολαύσει τη θαλπωρή της οικογένειάς της. Στο προσεχές μέλλον, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης μυελού των οστών, που θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Advertisement

Ευχόμαστε από καρδιάς πως οι εξετάσεις της μικρούλας θα έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πως σύντομα όλη αυτή η περιπέτεια θα αποτελεί παρελθόν.

Εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας για όσο διάστημα μας χρειάζεται, ενώ θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Να είστε όλοι καλά!»

https://www.enimerotiko.gr/