Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι κάμερες κοντά στο σπίτι του 34χρονου μετά τη...

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι κάμερες κοντά στο σπίτι του 34χρονου μετά τη δολοφονία

Συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου που σκότωσε τη μητέρα του στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, ομολόγησε την πράξη του αφήνοντας σημείωμα πλησίον της καραμπίνας εντός του σπιτιού και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μεταξύ άλλων, στα χέρια του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται βίντεο που φέρεται να αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 71χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται πλησίον από την οικία του δράστη και του θύματος, φαίνεται στις 18.30 να αποχωρεί με το λευκό αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο βίντεο, ακριβώς στις 21.00 φαίνεται ο 34χρονος να επιστρέφει πεζός, να περπατάει ψύχραιμος, με κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, ενώ σταματάει για δευτερόλεπτα και συζητάει με μια εργαζόμενη καταστήματος, πριν συνεχίσει την πορεία του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν φαίνεται να κρατάει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να σκότωσε την μητέρα του λίγη ώρα νωρίτερα.

Ο δράστης καταγράφεται ξανά τις κάμερες ασφαλείας στις 21.30, όταν εμφανίζεται να περπατάει με νευρικότητα και εμφανώς ταραγμένος στη γειτονιά, αφού φαίνεται να κάνει διαρκώς βήματα μπρος και πίσω στο ίδιο σημείο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακολουθούν να συλλέγουν καταθέσεις και στοιχεία από την περιοχή της Χαλκηδόνας και όχι μόνο, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δίνει διαρκώς σήμα στους σταθμούς που περιπολούν για να έχουν αυξημένη προσοχή και να πραγματοποιούν ελέγχους.

Τι δείχνει η ιατροδικαστή εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργείται στη σορό της 71χρονης από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγκελίδου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι η γυναίκα έχασε τη ζωής της από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας, μεταξύ 21.00-23.00, ενώ δεν φέρει ίχνη ξυλοδαρμού, βιασμού ή άλλης κακοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα πυροβολήθηκε εντός του αυτοκινήτου και άφησε την τελευταία της πνοή στη θέση του συνοδηγού. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Σήμερα η κηδεία της 71χρονης

Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 34χρονου και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να βάλει τέλος στη ζωή του, το απόγευμα αναμένεται να γίνει η κηδεία της 71χρονης μητέρας του, με τους λιγοστούς φίλους και συγγενείς να έρθουν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Η εξοδιος ακολουθία θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χαλκηδόνα, απέναντι από το σπίτι που ζούσε η γυναίκα με τον γιο της που της στέρησε τη ζωή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ