Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΙστιοπλοΐα: Πέθανε στα 36 του χρόνια ο πρωταθλητής Στράτος Κοσμόγλου

Ιστιοπλοΐα: Πέθανε στα 36 του χρόνια ο πρωταθλητής Στράτος Κοσμόγλου

Ο διακεκριμένος αθλητής είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας κλάσης tornado τον Οκτώβριο, ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στον ελληνικό αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα ο θάνατος του πρωταθλητή Στράτου Κοσμόγλου μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο σε ηλικία 36 ετών.

Ο αθλητής από την Περαία Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado με την Μαρία Βογιατζοπούλου.

Ηταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – ΝΑΟΚΘ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με βαθιά οδύνη ο ΝΑΟΚΘ αποχαιρετά σήμερα τον προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοίας Στράτο Κοσμόγλου. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/6/2022 στις 10:00 στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη».

Ο Στράτος Κοσμόγλου μαζί με την Μαρία Βογιατζοπούλου κατέκτησαν την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado πριν μερικούς μήνες σε μια «θαυματουργή» επίδοση.

Το ελληνικό πλήρωμα των ομίλων, Ακτής Θερμαϊκού και ΝΟΘ, κατάφερε μια ξεχωριστή διάκριση στο χώρο της ιστιοπλοΐας καθώς αγωνίζονταν μεταξύ των δέκα καλύτερων πληρωμάτων στην κατηγορία τους.

«Δεν περίμενα πραγματικά μετά από 12 χρόνια απουσίας μου από τον υγρό στίβο να καταταγώ σε αυτήν τη θέση. Όταν μπήκα όμως μέσα στο σκάφος ήταν σαν μην έχασα ούτε μια ημέρα αγωνιστικής επαφής μου με το νερό», είχε δηλώσει τότε ο αθλητής ιστιοπλοΐας και πρόσθεσε: «Πολλές φορές η ζωή μας παίζει περίεργα παιχνίδια και δεν μας επιτρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους να κάνουμε σχέδια για αυτό που θέλουμε. Αυτή την φορά κατάφερα έκανα σχέδια και τα πραγματοποίησα τρέχοντας αυτό το παγκόσμιο που για πολλούς φαίνονταν ένα άπιαστο όνειρο στην αρχή όταν τους το πρώτο είπα ότι δεν θα κατάφερνα να τα βγάλω εις πέρας μέχρι το τέλος, αλλά έχοντας την βοήθεια του πατέρα μου, παλιών μου συναθλητών, φίλων και νυν αθλητών μου το πέτυχα».

H επανεμφάνιση Κοσμόγλου στους αγώνες τότε δεν πέρασε απαρατήρητη από σπουδαίους αθλητές της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ιταλού Ματέο Νικολούτσι. «Το άθλημα της ιστιοπλοΐας μειώνει τις αποστάσεις και τα όρια, σας επιτρέπει να δείτε διαφορετικά μέρη και να γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους, όπου μπορείτε να μοιραστείτε συναρπαστικές εμπειρίες ανάμεσά τους, έχω μια όμορφη μνήμη ενός από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μου στο Μεξικό 2004…. Είναι 17 χρόνια και τώρα Θεσσαλονίκη μετά από τόσο καιρό βρήκα έναν αγαπημένο μου φίλο Στράτο Κοσμόγλου. Χάρηκα που σε ξαναβλέπω αδερφέ μου μετά από τόσα χρόνια μια μεγάλη συγκίνηση!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ