Πάτρα: Αγρια κόντρα on air του δικηγόρου της Πισπιρίγκου με τον Λέων

289

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του ιατροδικαστή και του δικηγόρου

Για το πόρισμα της αιτίας θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας μίλησαν ο δικηγόρος της Ρούλας ΠισπιρίγκουΌθων Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, και ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για το περιεχόμενο του πορίσματος έκανε λόγο για αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες και τόνισε ότι κανείς δεν έχει ακόμα στα χέρια του το πόρισμα.

Μάλιστα, μετά από σχόλιο του ιατροδικαστή κ. Λέων, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «συγγνώμη ο προλαλήσας έχει το πόρισμα στην κατοχή του;».

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ, στην ιατροδικαστική έκθεση παίζει ρόλο ο χρόνος, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες εκθέσεις που είχαν γίνει κατά τη νεκροψία δεν ανέφεραν καθόλου την ασφυξία.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια να μπορούν να εξετάσουν τα στοιχεία και να είναι σίγουροι, με τον κ. Λέων να απαντά ότι οι ιατροδικαστές δούλεψαν πολύ πάνω στα στοιχεία ώστε το πόρισμα να μη δέχεται καμία αμφισβήτηση.

«Πήραν ένα-ένα τα παλιά ευρήματα τα οποία ήταν συντηρημένα, τα έλεγξαν και έκαναν επανεξέταση σε όποια μπορούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. Μάλιστα, επειδή ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει την ώρα που απαντούσε ο κ. Λέων, του είπε: «Ήσασταν ευγενής μέχρι τώρα, αλλά τις τελευταίες μέρες ίσως ξεφεύγουμε λίγο».

Ενταση

Στο σημείο αυτό ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του ιατροδικαστή και του δικηγόρου με τον εξής διάλογο να ακολουθεί:

Παπαδόπουλος: «Δεν ξεφεύγουμε. Θα διαφωνίσω.»

Λέων: «Θα μου επιτρέψετε κύριε Παπαδόπουλε ή είστε κι εδώ συντονιστής;»

Παπαδόπουλος: «Συνεχίζετε να έχετε μια ειρωνική προσέγγιση και δεν σας τιμά.»

Λέων: «Η στάση σας τελευταία έχει αλλάξει αισθητά. Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, γιατί ήσασταν ιδιαίτερα συμπαθής.»

Στη συνέχεια ο κ. Λέων έκανε αναφορά στο πόρισμα, με τον κ. Παπαδόπουλο να του απαντά: «Δε μπορώ να καταλάβω, πώς τα ξέρετε όλα αυτά. Συμμετείχατε στη διαδικασία; Μόλις τώρα δεν είπατε ότι δεν έχετε το έγγραφο στα χέρια σας;»

Λέων: «Δεν διακόπτατε ποτέ. Είστε πραγματικά άλλος άνθρωπος από τη μέρα που μάθατε για αυτό το πόρισμα. Φέρτε τους αόρατους τεχνικούς συμβούλους να αντιπαρατεθούν με τους ιατροδικαστές. Έχετε άχαρο ρόλο αυτή τη στιγμή, να αντιπαρατίθεστε με ιατροδικαστές. Υπήρχε μια ψυχραιμία μέχρι τώρα από τη μεριά της υπεράσπισης, η οποία έχει χαθεί.»

Σχετικά με το Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εντολέας του δεν έχει καμία επικοινωνία με τον σύζυγό της.