Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ τραγική περιπέτεια μιας εγκύου που απέβαλε – Της έδωσαν το νεκρό...

Η τραγική περιπέτεια μιας εγκύου που απέβαλε – Της έδωσαν το νεκρό έμβρυο μέσα σε τάπερ

Η Λόρα και ο Λόρενς Μπρόντι είναι ένα νέο ζευγάρι που ζει στη Βρετανία. Είναι ερωτευμένοι και αποφάσισαν να μετουσιώσουν τον έρωτα τους, βάζοντας μπρος να κάνουν παιδί. Και τα κατάφεραν όταν η Λόρα είπε στον Λόρενς ότι είναι έγκυος, η καρδιά του πήγε να σπάσει από τη χαρά. Η ιστορία τους – που την εκμυστηρεύτηκαν στο BBC έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία-.

Η Λόρα παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή το παιδί που μεγάλωνε μέσα της. Δεν έπινε, έκοψε το κάπνισμα, πρόσεχε τη διατροφή της και ακολουθούσε κατά γράμμα τις οδηγίες του γυναικολόγου της.

Είχε κλείσει τον τέταρτο μήνα όταν ένα βράδυ κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχε αιμορραγία. Το ζευγάρι εσπευσμένα πήγε στο νοσοκομείο Lewisham. Οι γιατροί που την εξέτασαν της είπαν να μην ανησυχεί. Όλα ήταν καλά. Άκουγαν μάλιστα και την καρδιά του μωρού να χτυπάει κανονικά μέσα της. Της είπαν να πάει σπίτι της και να ξεκουραστεί.

Η αιμορραγία όμως δεν σταματούσε. Το ζευγάρι πήγε ξανά στο νοσοκομείο μετά από λίγες ώρες. Εκεί οι γιατροί που την εξέτασαν, επιβεβαίωσαν τους μεγάλους της φόβους. Της είπαν ότι η καρδούλα του παιδιού είχε σταματήσει να χτυπάει. Το βρέφος της Λόρας και του Λόρενς ήταν νεκρό.

«Δεν υπάρχει κρεβάτι»

Αντί να της κάνουν εισαγωγή και να αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο, από το νοσοκομείο Lewisham της είπαν ότι δεν έχουν κρεβάτι, να πάει σπίτι της και μόλις αδειάσει κάποιο και βρεθεί διαθέσιμη κλίνη θα την ειδοποιήσουν για να της αφαιρέσουν το παιδί.

Η Λόρα πήγε σπίτι κλαίγοντας, ενώ ο Λόρενς δεν μπορούσε να αναπνεύσει από το βουβό κλάμα. Μετά από δυο βράδια και ενώ ακόμη δεν την είχαν ενημερώσει από το νοσοκομείο, η Λόρα ξύπνησε με φρικτούς πόνους. Έτρεξε στο μπάνιο και εκεί απέβαλε.

Όταν άνοιξε τα μάτια και είδε τι είχε πέσει μέσα στη λεκάνη έπαθε αμόκ. Άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει ενώ δεν άφηνε τον Λόρενς να μπει μέσα στο μπάνιο. «Και τότε είδα ότι ήταν αγόρι» λέει η Λόρα με ένα κόμπο στο λαιμό καθώς θυμάται εκείνες τις στιγμές.

«Δεν είναι επείγον»

Βγήκε από το μπάνιο με κόκκινα μάτια, έκλεισε την πόρτα πίσω και είπε στον σύντροφο της: «Μην μπεις εκεί μέσα». Ο Λόρενς τότε κάλεσε το «999» για να ζητήσει ασθενοφόρο για να μεταφέρει τη Λόρα στο νοσοκομείο.

Τότε άκουσαν το αμίμητο από την τηλεφωνήτρια ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο διαθέσιμο και ότι το περιστατικό τους δεν ήταν επείγον. Το ζευγάρι κάλεσε ταξί. Μέχρι να έρθει το ταξί, μπήκαν μαζί στο μπάνιο, έβγαλαν το έμβρυο από τη λεκάνη, το τύλιξαν σε μια υγρή πετσέτα, το έβαλαν σε ένα κουτί και περίμεναν.

Στο νοσοκομείο ήρθαν αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος. «Μας έβαλαν να περιμένουμε σε ένα δωμάτιο. Καθόμουν μαζί με άλλα 20 ή 30 άτομα που περίμεναν, κρατούσα το νεκρό έμβρυο στα χέρια μου και έκλαιγα». Λέει η Λόρα και τρέμει σύγκορμη.

Τελικά μετά από λίγο φώναξαν τη Λόρα και της είπαν ότι πρέπει να μπει στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τον πλακούντα που είχε μείνει μέσα της. Τότε κάποιος από το νοσοκομείο πήγε ένα τάπερ στην Λόρα και της το έδωσε. Της είπε να βάλει εκεί μέσα το νεκρό παιδί της γιατί δεν υπήρχε κάποιο ασφαλές μέρος στο νοσοκομείο για να το κρατήσει.

Και όλη αυτήν την ώρα η Λόρα είχε το νεκρό παιδί της μέσα στο τάπερ που κρατούσε στην αγκαλιά της, κλαίγοντας. «Ούτε καν άνοιξαν το κουτί για να δουν το μωρό μας. Ήταν σαν να αρνούνταν να αποδεχθούν τι είχε συμβεί γιατί αν το έκαναν θα έπρεπε και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» λέει το ζευγάρι στο BBC.

Και ο Λόρενς συνεχίζει: «Δεν υπήρχε κανείς στο νοσοκομείο πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη για το μωρό μας. Κανείς δεν φαινόταν να ξέρει τι είχε συμβεί και να θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωσή μας. Το μωρό μας βρισκόταν σε ένα κουτί σε ένα ζεστό δωμάτιο για σχεδόν πέντε ώρες. Έτσι αποφασίσαμε να τον πάρουμε σπίτι μαζί μας»

Το νεκρό έμβρυο μέσα στο τάπερ

Γύρω στα μεσάνυχτα κάλεσαν ταξί για να φύγουν. Στον γυρισμό, μέσα στο ταξί, η Λόρα είχε το τάπερ πάνω στα πόδια της και ο Λόρενς το χέρι του πάνω στο τάπερ. Όταν έφτασαν σπίτι αναγκάστηκαν να βάλουν το τάπερ με το νεκρό μωρό τους μέσα στο ψυγείο. «Ήταν μοναχικό και… εξωπραγματικό να κάνω χώρο στο ψυγείο για να βάλω το κουτί με το έμβρυο», λέει ο Λόρενς.

Το νοσοκομείο

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η φρικιαστική αυτή περίπτωση που ανέδειξε το πρόβλημα στον τομέα της Υγείας στη Βρετανία, το νοσοκομείο πήρε θέση: «Λυπούμαστε βαθιά και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην κυρία Μπρόντι και τον σύντροφό της για την τραγική απώλεια του μωρού τους και την τραυματική εμπειρία που έζησαν. Μία πλήρη έρευνα είναι σε εξέλιξη για να κατανοήσουμε ποιες παραλείψεις μπορεί να έγιναν και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις, όπου χρειάζεται» ανέφερε στην ανακοίνωση του.

Και συνέχισε: «Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός ιατρείου για γυναίκες που απέβαλαν στο οποίο θα μπορούσαν να συζητήσουν ό,τι τους απασχολεί και να έχουν συνεχιζόμενη υποστήριξη. Επιπλέον, επανεξετάζουμε τις διαδικασίες που ακολουθούμε σε αυτές τις περιπτώσεις για να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε πάντα σωστή και έγκαιρη υποστήριξη στις γυναίκες που απέβαλαν και να διευκολύνουμε την επικοινωνία όσων αντιμετωπίζουν κάποιο έκτακτο περιστατικό στην αρχή μιας εγκυμοσύνης με το νοσοκομείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ