Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Δεν ήταν γαϊδούρι, αλλά μουλάρι» λέει ο δήμαρχος Ύδρας για την εικόνα...

«Δεν ήταν γαϊδούρι, αλλά μουλάρι» λέει ο δήμαρχος Ύδρας για την εικόνα με το ψυγείο

Ο δήμαρχος του νησιού απάντησε: «Ένα μουλάρι μπορεί να σηκώσει έως 100 κιλά» – Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

Τη δική του απάντηση για την εικόνα που κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο από την Ύδρα και δείχνει ένα ζώο φορτωμένο με ένα ψυγείο, δίνει ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο κ. Κακουδάκης με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι το φορτωμένο ζώο της φωτογραφίας δεν είναι «γαϊδουράκι», αλλά μουλάρι.

Έτσι, όπως υποστηρίζει, επικαλούμενος κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί με έως 100 κιλά.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι στο νησί, όπως είναι γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης, καθιστά εδώ και αιώνες, την χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του δημάρχου Ύδρας:

«Η Παραπληροφόρηση Πρέπει να Σταματήσει!

Με έκπληξη διαβάσαμε σε διαδικτυακές σελίδες το άρθρο με τίτλο: «Η Ντροπή του Ανθρώπου στην Ύδρα: Φόρτωσε Ψυγείο πάνω σε Γαϊδουράκι».

Αρχικά, θα πρέπει για τους «φιλόζωους» που προκάλεσαν ή έγραψαν, χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, το συγκεκριμένο άρθρο να διευκρινιστούν δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι το φορτωμένο ζώο της φωτογραφίας δεν είναι «γαϊδουράκι», αλλά μουλάρι. Σύμφωνα με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα μουλάρι μπορεί φορτωθεί με έως 100 κιλά. Οι οικιακές συσκευές, όπως οι ηλεκτρικές κουζίνες, τα πλυντήρια και τα ψυγεία, στις συσκευασίες τους αναγράφουν το βάρος τους. Σε καμία περίπτωση το βάρος αυτών των οικιακών συσκευών δεν ξεπερνά τα 100 κιλά.

Δεύτερον και ως συμπέρασμα της πρώτης παρατήρησης, σε καμία περίπτωση το «ζωάκι», όπως περιγράφεται στο εν λόγω άρθρο, δεν «δυσκολευόταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του». Το βάρος της συγκεκριμένης οικιακής συσκευής δεν ξεπερνά τα 70 κιλά.

Στην Ύδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα της πόλης μας, καθιστά εδώ και αιώνες, την χρησιμοποίηση ζώων εργασίας επιβεβλημένη. Ο οικισμός της Ύδρας, ο οικισμός χωρίς αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά, έχει κτισθεί από ανθρώπους και ζώα μέσα σε πλήρη αρμονία και σε σχέση αμοιβαίας αγάπης και συνύπαρξης.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε στο Νησί μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγωγιατών της Ύδρας, φροντίζει και περιποιείται τα ζώα εργασίας με ιδιαίτερο ζήλο. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή τα ζώα αυτά τους εξασφαλίζουν τα προς το ζην, αλλά πρωτίστως διότι οι ίδιοι είναι φορείς φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πράξη και όχι στα λόγια. Αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν τα θυμούνται μόνο το καλοκαίρι, για να αναρτήσουν μία παραπλανητική φωτογραφία και ένα ανακριβές σχόλιο στο διαδίκτυο και να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Σχετικά με την αναφορά του άρθρου για την Δημοτική Αρχή ότι τάχα μου την «φαντάζεται με κλειστά μάτια και αυτιά» σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Πέρα από τον ανακριβή και συκοφαντικό αυτόν ισχυρισμό, το άρθρο αγνοεί επιδεικτικά την έντονη φιλοζωική δραστηριότητα του Δήμου Ύδρας. Μόλις πριν 15 μέρες, με έξοδα του Δήμου Ύδρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με την Animal Action Hellas, ακόμη μια δράση φροντίδας ιπποειδών, η οποία περιελάμβανε δωρεάν κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα, καθώς εκπαίδευση των αγωγιατών και ιατρικές συμβουλές. Η αγάπη των Υδραίων για τα ζώα τους αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, καθώς σε 92 ζώα παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας και σε 60 ζώα τοποθετήθηκαν microchip.

Κατόπιν των όσων προαναφέρθηκαν, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προκαλεί παραπληροφόρηση και δυσφήμιση για το Νησί μας και τους κατοίκους του. Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ