Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτοκτονία 13χρονου στα Κάτω Πατήσια - Συγκλονίζει η γιαγιά του Μάκη: Μπείτε...

Αυτοκτονία 13χρονου στα Κάτω Πατήσια – Συγκλονίζει η γιαγιά του Μάκη: Μπείτε στα σχολεία και βοηθήστε τα παιδιά

Όπως ανέφερε η γιαγιά, τον χειμώνα συμμαθητής του Μάκη, του είχε κλέψει το κινητό από την τσάντα και οι γονείς πήγαν στον διευθυντή να καταγγείλλουν το περιστατικό χωρίς να μάθουν τελικά τι έγινε

«Μπείτε μέσα στα σχολεία να δείτε τι γίνεται. Θέλω το παιδί μου, είμαι η γιαγιά του, το παιδί μου δεν το έχασα από μία αρρώστια, το έχασα από την ίδια την κοινωνία από τον ίδιο τον κόσμο», με τρεμάμενη φωνή η κ. Ευαγγελία, γιαγιά του έφηβου που έβαλε τέλος στη ζωή του, την περασμένη Παρασκευή, μίλησε στο protothema.gr για τη μεγάλη απώλεια του εγγονού της, Μάκη.

«Η απώλεια αυτή είναι αναντικατάστατη, μας λείπει το παιδί μας»  είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 13χρονος εγγονός της ποτέ δεν είχε κάνει κάποιο παράπονο ενώ υπογράμμισε πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου είναι αδιάφοροι προς τα παιδιά.

«Ποτέ δεν μας είχε πει κάτι, εγώ περιμένω να τελειώσει όλο αυτό και θα αμυνθώ με νύχια και με δόντια και ας είμαι 75 χρόνων γυναίκα. Φωνάξτε στον κόσμο, μπείτε στα σχολεία και βοηθήστε τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους είναι αδιάφοροι προς τα παιδιά» είπε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, τον χειμώνα κάποιος συμμαθητής του Μάκη, του είχε κλέψει το κινητό από την τσάντα και οι γονείς πήγαν στον διευθυντή να καταγγείλλουν το περιστατικό χωρίς να μάθουν τελικά τι έγινε με τον συγκεκριμένο μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιό του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο «Blackout Challenge», ένα φονικό παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στο TikTok.

Ωστόσο, πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία καθώς αρκετοί νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Ο Μάκης ήταν ένα αληθινό “θηρίο”, κανείς δεν θα του έκανε bullying», λέει ο προπονητής του

«Τον χειμώνα είχαν κλέψει το κινητό του Μάκη, φτάσαμε στο σχολείο το είπαμε στον διευθυντή και αν θέλει ας με διαψεύσει. Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν, μάνα είμαι και γιαγιά, του έκλεψαν το κινητό. Όπως περπατούσε, του άνοιξαν την τσάντα και του πήραν το κινητό απο μέσα. Απευθυνθήκαμε στο σχολείο, δηλαδή οι γονείς του, η μητέρα του, και του εξήγησε τι συνέβη. Η απάντηση που έδωσε ήταν πως γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει και άλλα περιστατικά και θα καλέσουμε τον συγκεκριμένο μαθητή. Και αντί να τον αποβάλλει από το σχολείο του έκανε απλά συστάσεις και ξαναπήγε στο τμήμα του, δεν πήρε αποβολή. Εγώ με το δικό μου σκεπτικό έτσι νομίζω. Τα περί μπούλινγκ τα ακούω στην τηλεόραση, αυτό το παιδί ήταν χαρούμενο, ήταν αθλητής και χαμογελαστός, ένα παιδί που μιλούσε μαζί μας ό,τι κι αν συνέβαινε. Και αναρρωτιέμαι είναι δυνατόν να του είχε συμβεί κάτι, να έχει κάποιο πρόβλημα και να μην το είχε πει στους δικούς του, τι να πω» είπε χαρακτηριστικά.

Απέραντη θλίψη στην οικογένειά του αλλά και σ’ όσους τον γνώριζαν έχει σκορπίσει ο θάνατος του 13χρονου αγοριού που έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν έγινε γνωστό πως αναβλήθηκε ο αγώνας του αδερφού του, στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Ο προπονητής της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων» στο Παγκράτιο κ. Χαραλαμπής, απέκλεισε πάντως στο loutraki365.gr, το ενδεχόμενο ο 12χρονος να έχει πέσει θύμα bullying ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης. Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό “θηρίο” με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ