Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυγκλονίζει ο Χουλιάρας για την περιπέτεια της υγείας του: Αντί να κάνω...

Συγκλονίζει ο Χουλιάρας για την περιπέτεια της υγείας του: Αντί να κάνω τον σεισμολόγο, έκανα τον γιατρό

Στο νοσοκομείο βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι εάν δεν πήγαινε «με το ζόρι» εγκαίρως να κάνει ιατρικές εξετάσεις, ενδεχομένως να μην ήταν πλέον στη ζωή, ενώ σε άλλη ανάρτησή του τόνισε και τη σημασία της πρόληψης.

Ο κ. Χουλιάρας μιλώντας στο MEGA για την περιπέτεια της υγείας του, είπε χαρακτηριστικά:

«Κλειστήκαμε δύο χρόνια με τον κορονοϊό στα σπίτια μας, δεν πηγαίναμε στα νοσοκομεία, δεν κάναμε προληπτικές εξετάσεις, οπότε τώρα που βγήκαμε έξω, κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα στο περπάτημα. Το άφησα και αυτό και για αρκετούς μήνες έκανα εικασίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον καρκίνο, και φοβόμουν να κάνω πάλι εξετάσεις. Περίμενα να κάνω ογκολογικές εξετάσεις, αλλά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε η κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούσα να έρθω σπίτι από το αυτοκίνητο. Ένας φίλος με πίεσε να πάω να κάνω εξετάσεις και βρέθηκε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσω από εδώ και στο εξής».

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι «όταν μπήκα στο νοσοκομείο και έκανα πολλές εξετάσεις, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κατάστασή μου είναι πολύ προχωρημένη και αυτό θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή».

Όπως είπε ο ίδιος, «όλοι όμως είμαστε μέσα δύο χρόνια, δυσκολευόμαστε να πάμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που κάνω τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε, πράγματα που έπρεπε να είχα κάνει. Και με τον καρκίνο ήταν ακριβώς έτσι. Δεν θέλω να τριτώσει το κακό. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα, το άφησα να περάσει για μήνες και βράχνιαζε η φωνή μου. Όταν πήγα ήταν σχεδόν αργά. Και έκανα το λάθος και αυτή τη φορά».

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα, «έκανα λάθος, αντί να κάνω τον σεισμολόγο, έκανα τον γιατρό. Δύο χρόνια τώρα που χειροτέρευε η κατάσταση με το καρδιολογικό μου, εγώ νόμιζα ότι ήταν από τον θυρεοειδή γιατί είχα καρκίνο στον λάρυγγα. Νόμιζα ότι ήταν κάτι συνηθισμένο, κάτι που είχα, αλλά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους γιατρούς. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Και εγώ επιστήμονας είμαι, αλλά δεν μπορούμε να το πάμε έτσι. Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους που ξέρουν, μόνο αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ