Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦώφη Γεννηματά: Η μεγάλη ομοιότητά με την 24χρονη κόρη της και ο...

Φώφη Γεννηματά: Η μεγάλη ομοιότητά με την 24χρονη κόρη της και ο 17χρονος γιος που θα εκφωνήσει επικήδειο

Στη Φώφη Γεννηματά θα πει το τελευταίο αντίο όλη η Ελλάδα, σήμερα, Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στην Μητρόπολη Αθηνών, με τον 17χρονο γιο της, Γιώργο, ο οποίος έχει το όνομα του αείμνηστου πατέρα της, να εκφωνεί έναν από τους επικήδειους.

Επικήδειο θα εκφωνήσουν, όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τιμές εν ενεργεία υπουργού

Σε εθνικό πένθος βρίσκεται σήμερα η χώρα, με τις σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Η μητέρα Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά είχε τρία παιδιά, την Αιμιλία που απέκτησε από τον γάμο της με τον πρώτο σύζυγό της, Αλέκο Ντέκα και τον γιο της Γιώργο και την κόρη της Κατερίνα, που απέκτησε με τον δεύτερο σύζυγό της και οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη.

Η 24χρονη σήμερα Αιμιλία Ντέκα-Γεννηματά, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στη Γλασκόβη, ενώ έμοιαζε πολύ στη μητέρα της, όπως είχε επισημανθεί αρκετές φορές σε κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ελάχιστες είναι οι κοινές δημόσιες εμφανίσεις μητέρας και κόρης, με τους φωτογράφους να έχουν ελάχιστα κοινά τους στιγμιότυπα , όπως αυτά από βόλτα τους για ψώνια σε γνωστό εμπορικό κέντρο το 2019.

Όταν η Αιμιλία αποφοίτησε την ίδια χρονιά, η περήφανη μητέρα της είχε γράψει στο προφίλ της στο Facebook “Η χαρά του παιδιού μας, η μεγαλύτερη χαρά. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Συγχαρητήρια Αιμιλία μου”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ