Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜυρτώ της Πάρου: Έγινε δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου

Μυρτώ της Πάρου: Έγινε δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου

Η Μυρτώ βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% – Η οικογένειά της έχει προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης

Χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγει νεότερη εξέλιξη για τη θεραπεία της Μυρτώς που καθημερινά ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα της 23χρονης, η Μυρτώ έγινε δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου.

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ.

«Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας» είχε πει προ ολίγων ημερών η μητέρα της κοπέλας έξω από το ΣτΕ και ενώ στο Α’ Τμήμα του Συμβουλίου είχε συζητηθεί η αίτηση της Μαρίας Κοτρώτσου, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης, αίτημα που είχε απορρίψει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πρωτεύουσας.

Η Μυρτώ βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Φανερά συγκινημένη από τη θετική απάντηση του ιατρικού κέντρου στο Ανόβερο, η μητέρα της κοπέλας έγραψε, μεταξύ άλλων, ακόμη στο Facebook: «Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαιτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσας για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μερες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της άτυχης κοπέλας έχει ζητήσει να καταβληθεί στην κόρη της το ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της. Επίσης, διεκδικεί την καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ κάθε μήνα στην κόρη της, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2017 και για όσο διαρκεί ο βίος της. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την αγωγή, θα έπρεπε να επιδικασθεί στη νεαρή κοπέλα για τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής της.

Επιπρόσθετα, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής γυναίκας, ζήτησαν να επιδικασθεί στην κάθε μια, το ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ