Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒανέσα Βενέτη: Συγκλονίζει η τρανς παίκτρια του Game of Chefs, «Έχω να...

Βανέσα Βενέτη: Συγκλονίζει η τρανς παίκτρια του Game of Chefs, «Έχω να δω το παιδί μου 4 χρόνια»

Μετά τη χθεσινή δοκιμασία της στο ριάλιτι μαγειρικής του ΑΝΤ1 η Βανέσα Βενέτη πήγε καλεσμένη στο Πρωινό της Φαίης και του Γιώργου.

Καλεσμένη στο Πρωινό ήταν σήμερα η Βανέσα Βενέτη, η τρανς διαγωνιζομένη του Game of Chefs, η οποία στο παρελθόν υπήρξε σε γάμο και απέκτησε μια κόρη με την οποία δεν μιλάει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

“Η ιστορία είναι ανθρώπινη 100%. Άλλους τους κερδίζει άλλους όχι. Έχω επιλέξει να με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που τους κερδίζει. Ήταν πολύ πιο δύσκολο να μιλήσω στο παιδί μου παρά στη Βουλή. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου να μιλήσεις στο παιδί σου. Έχω περάσει δύσκολα.

Ο λόγος που πολλά τρανς άτομα μπαίνουν στη διαδικασία να καταπολεμήσουν τη φύση τους είναι οι δυσκολίες που ξέρουν ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, τον ρατσισμό, οικογενειακούς αποκλεισμούς, επαγγελματικούς αποκλεισμούς…

Η συνειδητοποίηση πάντα υπήρχε απλά προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δε συμβαίνει σε εσένα. Στην τελική αυτός που κοροϊδεύεις είναι μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός. Το κάνεις από φόβο και μπορεί αυτό να παρασέρνει και άλλους ανθρώπους αλλά στο τέλος της ημέρας είναι πολύ πιο τίμιο να πεις την αλήθεια παρά όπως κάποια άνθρωποι που ξοδεύουν τη ζωή τους ζώντας μια άλλη ζωή.

Βανέσα Βενέτη: Ούτε μία φωτογραφία της δεν έχω δει τα τελευταία 4 χρόνια

Δε μου επιτρέπουν να δω το παιδί μου και δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ το γιατί. Ζητάω απεγνωσμένα μια φωτογραφία της και δεν έχω ούτε μια φωτογραφία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το διαζύγιο έχει βγει από το 2019 αλλά η πρώην σύζυγός μου εκμεταλλεύεται το νομικό κενό. Δε υπάρχει νόμος να μου απαγορεύει αλλά δεν υπάρχει και νόμος που να το λύνει.

Άλλο πράγμα είναι οι γονείς, δηλαδή, χωρίζεις σαν ζευγάρι, και άλλο πράγμα να χωρίζεις ως γονιός… Παρακολουθούσα το πως χωρίσατε εσείς με τον Γιώργο βάζοντας πάνω από όλα το καλό των παιδιών σας. Όταν χωρίζει ως ζευγάρι, δε χωρίζεις ως γονιός. Το σοκ που υπέστη η πρώην σύζυγός μου, το έχω καταλάβει, το έχω κατανοήσει απόλυτα. Ήμουν δίπλα της στην αρχή, έναν χρόνο πριν χωρίσουμε το περάσαμε στην προσπάθεια του να δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Χωρίσαμε υποτίθεται ως φίλες για το καλό του παιδιού μέχρι που όταν ξεκίνησα το transition και ήρθα στην Αθήνα μου λέει, “ξέχνα το παιδί”.

Χωρίσαμε το 2015 και έχουμε 2021, οκ το καταλαβαίνω, το σοκ είναι σοκ αλλά δε μπορείς να χρησιμοποιείς το παιδί γιατί έχεις σοκαριστεί ή γιατί νιώθεις άσχημα απέναντί μου. Υπήρχε αγάπη, πολλή αγάπη όταν ήμασταν μαζί ή μάλλον έρωτας γιατί αγάπη είναι πιο αλτρουιστικό συναίσθημα και αν υπήρχε αγάπη θα συνέχιζε και μετά από αυτό. Δυστυχώς μπήκε το συναίσθημα πάνω απ΄ όλα και χρησιμοποιείται το παιδί στην προσπάθεια να μου κάνει κακό. Κακό όμως δε κάνει σε εμένα όσο κάνει στο ίδιο το παιδί.

“Δε ξέρω τι λέει στο παιδί για μένα”

Δε ξέρω τι λέει στο παιδί για μένα. Δε ξέρω καν που ζει, με ποιον ζει. Έχω μάθει ότι η πρώην σύζυγός μου συνεχίζει τη ζωή της, έχει κάνει και άλλο ένα παιδάκι. Την πήρα, της ευχήθηκα, χάρηκα γι΄αυτο γιατί η κόρη μου θα έχει άλλο ένα αδερφάκι. Συνεχίζεις τη ζωή σου, συνεχίζω τη δική μου αλλά είμαστε γονείς. Πολλοί λένε ότι το παιδί θα δεχτεί μπούλινγκ πρέπει σαν κοινωνία να μάθουμε να μην κάνουμε μπούλινγκ σε κανέναν και για κανέναν λόγο.

Η συμμετοχή μου στο Game of Chefs ήρθε μετά από πίεση των φίλων μου. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία, είμαι τεχνήτρια νυχιών, δουλεύω στην υποδοχή ενός κλάμπ και είμαι και περιστασιακά δουλεύω και ως dj παίζοντας ροκ μουσική”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ