Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑρνητές ιερείς πολεμούν τα εμβόλια: Το “θεϊκό μπόλι”, τα τσιπ και η...

Αρνητές ιερείς πολεμούν τα εμβόλια: Το “θεϊκό μπόλι”, τα τσιπ και η “χαρά του Εωσφόρου”

Θεωρίες συνωμοσίας και παραληρηματικά κηρύγματα από ορισμένους ιερείς, αρνητές του εμβολίου.

Επικαλούνται… πονηρούς σκοπούς για κλοπή παιδιών, ενώ συνδυάζουν τη δικτατορία, τους Ναζί, τους μασόνους, τα τσιπ, την αλλαγή του DNA και φυσικά τον Σατανά με τον εμβολιασμό ή αλλιώς το μπόλι, όπως το χαρακτηρίζουν.

Ο ιερέας Ελπίδιος Βαγιαννάκης ανήκει στην κατηγορία των φανατικών αντιεμβολιαστών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αναφέρει: «θα εφεύρουν κάτι πολύ πονηρό σε λίγο και θα σας κλέψουν τα παιδιά. Έχετε ακούσει τώρα τελευταία αρχιερείς να μιλούν για το θεϊκό μπόλι; Πού είναι η Θεία Κοινωνία; Μόνο για το άλλο μπόλι».

Ο ίδιος προσθέτει: «Έκαναν ακόμη και τις εκκλησίες μας τόπο για να μπουν μέσα οι άνθρωποι για να χαραχτούν, να πάρουν το χάραγμα. Η χαρά του Εωσφόρου αυτή είναι».

Ο Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα, Παΐσιος Παπαδόπουλος τονίζει ότι «έχει γίνει τελετή σε μασονική στοά για τα συγκεκριμένα σκευάσματα και παίρνει ο δαίμονας την εξουσία σε αυτούς που τελικά κάνουν αυτή τη γενετική τροποποίηση.

Ο ιερέας Αρσένιος Βλαγκιόφτης, υποστηρίζει ότι το εμβόλιο περιέχει το μικροτσίπ RFID που εκπέμπει και λαμβάνει σήμα.

Το πιο ανησυχητικό για τους αρνητές ιερείς είναι πως έχουν χιλιάδες ακολούθους στα social media με τα βίντεο που αναρτούν να έχουν εκατομμύρια θεάσεις.

Οι αντιδράσεις για τους ιερείς – αρνητές

Ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Γεώργιος Κωνσταντίνου τόνισε ότι «οι συγκεκριμένοι ιερείς παραποιούν την πραγματικότητα. Δεν παρουσιάζουν επιστημονικά στοιχεία» και πρόσθεσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τη δαιμονοποίηση του εμβολίου, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε κάποιοι να καπηλεύονται τη Θεολογία και τον λόγο της Εκκλησίας για να πολεμήσουν την επιστήμη».

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεος υποστηρίζει ότι δεν είναι πολλοί οι ιερείς που προτρέπουν για τον μη εμβολιασμό.

«Είναι συγκεκριμένοι. Έχουμε περιστείλει το θέμα στα κηρύγματα, τους απαγόρευσε η Ιερά Σύνοδος και ο κάθε Μητροπολίτης τους. Το τι πιστεύουν, ας κάνουν ό,τι θέλουν» υποστηρίζει.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος τονίζει «είναι λίγοι ευτυχώς και δακτυλοδεικτούμενοι. Άμα είσαι κληρικός και δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της διοικούσης εκκλησίας θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας.

Μεγαλώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στις εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει και στις εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φοιτητές στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχουν εμβολιαστεί έως και 78%, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έως 77%, στο Οικονομικό έως και 75% και στις Θεολογικές Σχολές από 44% έως 56%, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

«Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στις θεολογικές σχολές και εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τόσο μεταξύ των σπουδαστών και φοιτητών όσο και μεταξύ του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των παραπάνω σχολών αποτελεί μια πρόκληση για την πανεπιστημιακή κοινότητα, την κοινωνία και την Εκκλησία ενώ υποδεικνύει και την αναγκαιότητα, να μην μπω την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τους», τονίζει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου που έστησε εμβολιαστικό κέντρο έξω από ναούς. Κάθε Κυριακή τα εμβολιαστικά κέντρα θα βρίσκονται και σε άλλη ενορία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ