Μύκονος: Χάος στο νησί από το lockdown – Χιλιάδες ακυρώσεις

Χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων για τη Μύκονο καταγράφονται από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι περιορισμοί στο νησί – Υποτονική κίνηση στα σοκάκια της Χώρας όπου δεν ακούγεται τίποτε, ενώ οι επιχειρηματίες είναι σοκαρισμένοι από την εξέλιξη

Σάββατο βράδυ και η κίνηση στην Χώρα της Μυκόνου είναι υποτονική και δεν θυμίζει σε τίποτε το χθεσινό βράδυ, που οι μουσικές ξεχύνονταν από παντού.


Το νησί ζει ένα χάος τις τελευταίες ώρες μέρα την απόφαση της κυβέρνησης για lockdown σε μια από τις «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ανάστατοι την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μυκόνου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον αιφνιδιασμό των ανακοινώσεων για το lockdown.
Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, καθώς άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και οι επικοινωνίες με τουριστικά γραφεία και πελάτες από το εξωτερικό που ζητούσαν πληροφορίες.
Στις 6 το απόγευμα, με βάση τα νέα μέτρα η μουσική σταμάτησε σε όλα τα καταστήματα, ενώ στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σταματά τελείως η κυκλοφορία.
Η Πολιτική Προστασία έκανε ειδική αναφορά στα ιδιωτικά πάρτι στο νησί, τα οποία το τελευταίο διάστημα ήταν στο επίκεντρο του προβλήματος.
ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης ιδιωτικών συγκεντρώσεων εκτός χώρων εστίασης και επαγγελματικούς χώρους άνω των 20 ατόμων, έναντι αντιτίμου, ενώ στους τυχόν παραβάτες επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Το μίνι lockdown στο νησί προκάλεσε την οργή των των επιχειρηματιών του νησί, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ακυρώσεις.

Στην σύσκεψη των δυο σωματείων παρόλο που έπεσε η πρόταση να κλείσουν τα πάντα για δυο ημέρες, απορρίφθηκε για έναν και μόνο λόγο, τον σεβασμό προς τους επισκέπτες.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ