Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιστολή διαμαρτυρίας για το νερό από την Κοινότητα Δαφνιώτισσας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το νερό από την Κοινότητα Δαφνιώτισσας

«Η κατάσταση έχει καταστεί επικίνδυνη και κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου»

Για τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση των νοικοκυριών στη Δαφνιώτισσα του Δήμου Ήλιδας κάνει λόγο η επιστολή που απέστειλε το Συμβούλιο της Κοινότητας προς τον Δήμαρχο Ήλιδας, τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων και την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

 Η επιστολή αναφέρει:

«Μετά από συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7/7/2021 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής.

Στην Τοπική Κοινότητα Δαφνιώτισσας, υφίσταται τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση των νοικοκυριών. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου στον Δήμο Ήλιδας, στον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχει υπάρξει ουδεμία παρέμβαση. Είναι γνωστό πως τρίτος ιδιώτης, προκαλεί διακοπές στην υδροδότηση της κοινότητας αφού κάνει χρήση του νερού για να ποτίσει τις καλλιέργειές του, εν μέσω θέρους, εν μέσω καύσωνα και εν μέσω πανδημίας. Στις εκκλήσεις μας, επικαλείται πως είναι ιδιοκτήτης της γεώτρησης, η οποία ανήκει στον Δήμο Ήλιδας. Πλην όμως από αυτή την γεώτρηση λαμβάνουν πόσιμο νερό όλα τα νοικοκυριά της Δαφνιώτισσας. Επίσης σε αυτοψίες μας στον χώρο, ακριβώς στο σημείο της γεώτρησης, έχουν εντοπιστεί άδεια πλαστικά δοχεία από φυτοφάρμακα, τα οποία ενδεχομένως να καταλήγουν στις βρύσες των κατοίκων της Δαφνιώτισσας.

Η κατάσταση έχει καταστεί επικίνδυνη και για ακόμα μια φορά κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου.

Πέραν του γεγονότος πως εν μέσω θέρους και καύσωνα μένει ένα ολόκληρο χωριό δίχως νερό αρκετές ώρες καθημερινά, πέραν του γεγονότος πως ζούμε σε καιρό πανδημίας, ελλοχεύει πλέον και ο κίνδυνος καταλληλόλητας του νερού.

Ο Δήμος Ήλιδας γνωρίζει ακριβώς κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το αναφερόμενο γεγονός και με την παρούσα ζητούμε για ακόμα μια φορά να δοθεί μια οριστική λύση σχετικά με το θέμα της υδροδότησης της Κοινότητας, πριν θρηνήσουμε ακόμα και θύματα από την μη καταλληλότητα του νερού.

Για τον λόγο αυτό επισυνάπτουμε και φωτογραφίες από το σημείο της γεώτρησης, όπου φαίνεται μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, σε μια αλόγιστη χρήση νερού καθώς επίσης και εκτεθειμένη δίπλα σε ακαθαρσίες και δοχεία από φυτοφάρμακα.

Παρακαλούμε όπως εντός των επόμενων ημερών δώσετε μια οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό και παύσετε κάθε αμφιβολία σχετικά με την ιδιοκτησία της γεώτρησης.

Δαφνιώτισσα Ήλιδας,08.07.2021

Το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ