Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑναμένουν επισκέπτες τα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κατάκολο...

Αναμένουν επισκέπτες τα εμπορικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κατάκολο και Ολυμπία

Κοινή επιστολή προς τις  εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας από τους Ν. Κοροβέση, Π. Αντωνακόπουλο και Α. Νικολοπούλου

Την ανάγκη ελεύθερης μετακίνησης των επισκεπτών της κρουαζιέρας που φτάνουν στο λιμάνι του Κατακόλου, τόσο εντός της αγοράς στο επίνειο του Δήμου Πύργου όσο και στην Αρχαία Ολυμπία επισημαίνουν με επιστολή τους προς τις εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Ν. Κοροβέσης, ο δήμαρχος Πύργου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Π. Αντωνακόπουλος αλλά και η πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλληλεγγύη Αναστασία Νικολοπούλου.

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

οι υπογράφοντες το έγγραφο αυτό εκπρόσωποι εμπορικών οργανώσεωνκαι θεσμικών φορέων του Ν. Ηλείας θέλουμε με την επιστολή μας να σας εκθέσουμε την κατάσταση που επικρατεί μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού στις τουριστικές περιοχές του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την έναρξη της κρουαζιέρας στην περιοχή μας για την τουριστική σεζόν του 2021.

Τόσο το λιμάνι του Κατακόλου όσο και η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και ευρύτερα οι περιοχές του Πύργου και της Ηλείας, υποδέχονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου μεγάλο αριθμό τουριστών που καταφθάνουν μέσω κρουαζιερόπλοιων και ακολούθως επισκέπτονται τις ανωτέρω περιοχές, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το λιμάνι του Κατακόλου είναι το πλησιέστερο στην παγκοσμίως γνωστή περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ήδη μετά την «επανεκκίνηση» του τουρισμού στις 14-5-2021 αφίχθησαν στο λιμάνι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια, τα οποία υποδεχθήκαμε εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή μας στις εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρας, οι οποίες έχετε κάνει σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να προσελκύσετε τουρίστες, που θα σας εμπιστευθούν ξανά μετά την πανδημία.

Το ίδιο ωστόσο έχει πράξει και ο κλάδος μας, παρότι σοβαρά λαβωμένος από τη μειωμένη τουριστική κίνηση της προηγούμενης χρονιάς, δεδομένου ότι υποβληθήκαμε όλοι μας σε σημαντικές δαπάνες προκειμένου να προετοιμάσουμε τα καταστήματά μας  ώστε να λειτουργούν με όρους απόλυτης νομιμότητας και με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών υποχρεώσεων που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία λόγω του κορωνοϊού.

Θα πρέπει καταρχάς να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις μας και οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, τηρώντας μέχρι σήμερα ευλαβικά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας τους κατά τα ισχύοντα αντιcovid πρωτοκόλλα. Ήδη σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που εμπλέκονται με την κρουαζιέρα έχουν εμβολιαστεί, ενώ υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ. Επίσης στις επιχειρήσεις μας όλοι φοράμε μάσκες προστασίας, έχουμε αντισηπτικά και διατηρούμε αυστηρά εντός των καταστημάτων μας μόνο τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών, όπως ορίζει ο Νόμος, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στην είσοδο των καταστημάτων μας επιγραφή.

Επομένως οι τουρίστες που καταφθάνουν στις τουριστικές περιοχές του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν, κινούμενοι είτε μόνοι είτε σε ομάδες, να επισκεφθούν με ασφάλεια οποιοδήποτε από τα καταστήματα των περιοχών αυτών που θα επιλέξουν, σύμφωνα και με τους όρους υγιούς λειτουργίας του ανταγωνισμού. Σας δηλώνουμε δε την πρόθεσή μας κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που θα καθορίζεται από εσάς  ως ώρα αγορών (shoppinghour) να φροντίζουμε ώστε στα καταστήματά μας να εισέρχονται μόνο επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και όχι άλλοι πελάτες μας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός μεταξύ τους και να εξασφαλίζονται πλήρως οι επιβάτες σας από τον όποιο κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Στην περίπτωση δε που οι εταιρείες σας εφαρμόζουν, πέραν των ανωτέρω,  κάποιο συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, εγκεκριμένο από την ελληνική Πολιτεία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικώς προκειμένου να μεριμνήσουμε για την ενσωμάτωσή του στα πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζουμε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Την παρούσα επιστολή μας συνυπογράφουν οι κατωτέρω αναφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ