Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιά ζώσης βιωματικά εργαστήρια στον προαύλιο χώρο της οικίας Τατάνη

Διά ζώσης βιωματικά εργαστήρια στον προαύλιο χώρο της οικίας Τατάνη

Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων -26 Ιουνίου-υλοποίησε δύο (2) διά ζώσης βιωματικά εργαστήρια στον προαύλιο χώρο της οικίας Τατάνη, με στόχο την σύνδεση της κοινότητας και την ευαισθητοποίηση της σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

 Συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι με τίτλο «Ο κήπος της Ευτυχίας» για γονείς και παιδιά προσχολικής ηλικίας, όπου οι μικροί συμμετέχοντες με αφορμή το ομώνυμο παραμύθι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να δημιουργήσουν με τους γονείς τους εικόνες ευτυχίας και να μοιραστούν τις ιδέες τους για το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ευτυχία μέσα από σπόρους φροντίδας, χαράς, αυτοπεποίθησης, αγάπης, περιπέτειας, φιλίας, αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της δικής τους ευτυχίας.

Την Τετάρτη το απόγευμα στις  23 Ιουνίου 2021 τη σκυτάλη πήρε το βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων «Ένα παραμύθι…οι δεσμοί των ανθρώπων» με τη συμμετοχή 11 ατόμων, που προέρχονταν από διαδικτυακά προγράμματα της παρούσης χρονιάς και από την ευρύτερη κοινότητα, χωρίς προηγούμενη συμμετοχή τους στις υπηρεσίες του Κέντρου μας. Το βιωματικό εργαστήρι διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ανοιχτότητας  και εμπιστοσύνης, αξιοποιώντας το παραμύθι με τίτλο «Τα δεκανίκια». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω στην έννοια της ελευθερίας, ως πηγή προσωπικής ανάπτυξης και την επιρροή που ασκούν οι δεσμοί των ανθρώπων στην κατάκτησή της.

Με το τέλος των εργαστηρίων το Κέντρο γιόρτασε μαζί με τους συμμετέχοντες, φίλους και αρωγούς των προσπαθειών του το κλείσιμο αυτής της παράξενης για όλους μας χρονιάς πίνοντας  στην υγεία του καλοκαιριού!

Το Κέντρο Πρόληψης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες αλλά και όσους συνεργάστηκαν και στήριξαν ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τις δράσεις που υλοποιηθήκαν. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ήλιδας για τη διάθεση της οικίας Τατάνη και ιδιαίτερα τον κ. Καψή Βασίλη για τη συνεργασία, την κ. Βασιλοπούλου Νίκη, εθελόντρια αφηγήτρια παραμυθιών για τη διάθεση και την υποστήριξη της στο έργο της πρόληψης, τον κ. Ξυλόκοττα Αντώνη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Έλλισα» για την βοήθεια του και την προσφορά του, την κ. Βαντάνα Μηλιά- Οινολογικό Εργαστήριο και την Φάρμα Ηλείας όπου με τη διάθεση προϊόντων τους, φρόντισαν για τις γευστικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η διεπιστημονική ομάδα και το Δ.Σ. του του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σας εύχονται καλό καλοκαίρι και καλή μας αντάμωση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ