Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους έχει καθιερωθεί η  26η Ιουνίου, καθώς, στις 7 Δεκεμβρίου 1987 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έλαβε σχετική απόφαση, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους. Πρόκειται για μια ημέρα αναφοράς και ευαισθητοποίησης στον καθημερινό αγώνα που απαιτεί η αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών:

«Το 2021 η Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών αποκτά  ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας της COVID-19, ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα του ευάλωτου πληθυσμού των εξαρτημένων ατόμων. Για το λόγο αυτό η ευαισθητοποίηση και η  κινητοποίηση όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να ακουστεί το μήνυμα ότι υπάρχει επιλογή και ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπιση συμπεριφορών εξάρτησης. Χρέος όλων μας, είναι  η ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός σε όλους όσους επενδύουν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας που ενδυναμώνει ,υποστηρίζει, συμβουλεύει, και ενημερώνει παιδιά και οικογένειες διαμέσου της πρόληψης και όχι μόνο στην εκ των υστέρων θεραπεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ