Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Εκστρατεία» ενημέρωσης γύρω από τις εξαρτήσεις

«Εκστρατεία» ενημέρωσης γύρω από τις εξαρτήσεις

Στην Κρέστενα βρέθηκαν την Τετάρτη μέλη του ΚΕΘΕΑ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Ενημέρωση  γύρω  από τις εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, έγινε την Τετάρτη 23-6- 2021 στην πλατεία Κρεστένων, στα πλαίσια  των δράσεων που υλοποιεί το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)  στην Ηλεία, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου.

Από νωρίς το πρωί στελέχη του ΚΕΘΕΑ  Κύτταρο-Οξυγόνο ξεκίνησαν την ενημέρωση  κατοίκων  στην έδρα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες  γύρω από τη δράση του Κέντρου, όσον αφορά τα προγράμματα  απεξάρτησης   και κοινωνικής επανένταξης.

Αναφορικά  με  τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ, η ψυχολόγος και μέλος του θεραπευτικού προσωπικού του Κέντρου στον Πύργο κ. Ευφροσύνη Αγγελοπούλου υπογράμμισε:

«Στο ΚΕΘΕΑ δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έλθει σε εμάς και ζητήσει βοήθεια, σε διάστημα 1-2 ημερών  μπορεί να εξυπηρετηθεί και να κλείσει το πρώτο του ραντεβού. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο απόρρητο, πράγμα  που είναι πολύ σημαντικό γιατί διασφαλίζει τα προσωπικά  δεδομένα. Έχουμε τις εξαρτήσεις που αφορούν και τις παράνομες, αλλά και  τις νόμιμες εξαρτήσεις και εξαρτητικές συμπεριφορές. Είναι οι ναρκωτικές ουσίες, ο τζόγος, το αλκοόλ και το διαδίκτυο. Η απεξάρτηση έχει τη ψυχοθεραπεία, το κομμάτι εργασία, ενώ βελτιώνουμε  το κοινωνικό υπόβαθρο με στόχο την εργασία και την κοινωνική επανένταξη».

«Υπάρχουν ταμπού»

Εξάλλου  ο μαθητικός και εκπαιδευτής ενηλίκων κ. Γρηγόρης Καρδαράκος επεσήμανε:

«Υπάρχει έντονο κοινωνικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τις εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές . Ένα βασικό πρόβλημα που παρατηρείται  στην περιοχή τη δική μας είναι κάποια ταμπού που υπάρχουν, δηλαδή ο κόσμος δυσκολεύεται να έλθει σε εμάς και ν’ αναγνωρίσει αρχικά το πρόβλημα και αν το αναγνωρίσει έρχεται αντιμέτωπος με το φόβο του τι θα πει  η τοπική κοινωνία, η οποία πιθανότατα να γνωρίζει ήδη το πρόβλημα. Φοβούνται το στιγματισμό, να έλθουν στην πόρτα του ΚΕΘΕΑ.  Σιγά-σιγά όμως αυτό ανατρέπεται και σ’ αυτό μας βοηθούν οι δράσεις οι εξωτερικές που κάνουμε. Δηλαδή ένα περίπτερο εξωτερικό ενημέρωσης όπως αυτό που κάνουμε τώρα στην Κρέστενα, αλλά και σε όλη την Ηλεία».

Πρόκειται συγκεκριμένα  για έναν   «μαραθώνιο» περιπτέρων, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών  στις 26 Ιουνίου που  ξεκίνησε  από την Τρίτη σε  Λεχαινά και Βάρδα, την Τετάρτη σε  Κρέστενα και Ζαχάρω, την Πέμπτη σε  Γαστούνη και Αμαλιάδα, την Παρασκευή σε  Αρχ. Ολυμπία και Αμαλιάδα (απογευματινές ώρες) και το Σάββατο απογευματινές έως  βραδινές ώρες σε δύο κεντρικά σημεία του Πύργου, στην πλατεία Ιατρίδη και κεντρική πλατεία έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

«Είναι  ιδιαίτερα σημαντική δράση η οποία στοχεύει στη θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων, καθώς και στην κοινωνική τους επανένταξη.  Σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει  να υπάρξει η ανάλογη θετική ανταπόκριση  στις προσπάθειες που κάνουν τα αξιόλογα μέλη  του ΚΕΘΕΑ,  που σήμερα  προέβησαν σε ενημέρωση για τα προγράμματα απεξάρτησης,  στην περιοχή μας»  ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος.

Στο περίπτερο του ΚΕΘΕΑ στην Κρέστενα βρέθηκε εξάλλου και ο Γ.Γ. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Κων. Πολυζωγόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ