Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιαμαρτυρία προς Καραμανλή και από τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου

Διαμαρτυρία προς Καραμανλή και από τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου

Για την γραμμή Αρχαία Ολυμπία-Πύργος – Κατάκολο

Ο «Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου/ΣΦΣ» με μακροσκελή επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή με τίτλο « Σταματήστε την ασυδοσία της επιδοτούμενης ΤΡΑΙΝΟΣΕ» διεκδικεί να λειτουργήσει ξανά η ιστορική γραμμή «Αρχαία Ολυμπία-Πύργος – Κατάκολο» και αναφέρει «Έχουμε Έτος Σιδηροδρόμου, όπως χαρακτήρισε το 2021 η ΕΕ, ή Έτος Αποσιδηροδρομοποίησης της χώρας μας; Να επαναφερθούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ άμεσα όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που είχαν ανασταλεί λόγω της καραντίνας και προβλέπονται στην σύμβαση των (επιδοτούμενων, με 50 εκατ. ευρώ ετησίως) ΥΓΟΣ ».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ/FS παρότι επιδοτείται για την γραμμή «Αρχαία Ολυμπία-Πύργος – Κατάκολο» δεν την επαναλειτουργεί…. παρότι έχει ξεκινήσει από 14/06/2021 την επαναφορά κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών στο δίκτυό της.

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου/ΣΦΣ ζητά επίσης στην νέα σύμβαση Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος /ΥΓΟΣ που θα υπογραφεί φέτος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και τις Περιφερειακές Αρχές να παραμείνει σε λειτουργία η γραμμή « Αρχαία Ολυμπία-Πύργος – Κατάκολο» και βέβαια την συνολική επαναδραστηριοποίηση του Σιδηροδρόμου σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ