Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για 775...

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για 775 υποψηφίους από τα ΓΕΛ της Ηλείας

Στην «μάχη» σήμερα και οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ

Tης Άννας Αγγελίδου

anagelidou@yahoo.gr

Στην μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων «ρίχτηκαν» χθες οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας .  Συνολικά 775 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ της Ηλείας προσήλθαν χθες πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ σήμερα είναι η σειρά των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ να διαγωνιστούν στα Νέα Ελληνικά.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Φωτεινόπουλος ενώ παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν διευκρινήσεις από την επιτροπή για θέματα, δεν δόθηκαν, όπως επισημάνθηκε. «Η φετινή σχολική χρονιά, ήταν μία πολύ δύσκολη και διαφορετική χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες και έφτασε στο τέλος της. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα (σ.σ. χθες) Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και θα σφραγίσουν το μεγάλο ταξίδι της γνώσης που ξεκίνησαν οι μαθητές και μαθήτριες μας πριν από 12 χρόνια με συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Θέλω να τονίσω στους υποψήφιους και στις υποψήφιες μας ότι, πρέπει να θυμάστε πως οι εξετάσεις δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά ένας σταθμός από τους πολλούς που θα συναντήσετε σε αυτή τη μεγάλη πορεία. Με εφόδια τις γνώσεις, τις ηθικές αξίες και αρχές καλείστε να αγωνιστείτε για την εισαγωγή σας στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και να λειτουργείτε ως υπεύθυνοι πολίτες που θα παλέψετε να διαμορφώσετε μία πιο υγιή και καλύτερη κοινωνία. Οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα (σ.σ. χθες) διεξήχθησαν με επιτυχία και απόλυτη ηρεμία σε όλα τα σχολεία με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Συμμετείχαν 775 μαθητές και μαθήτριες σε 23 εξεταστικά κέντρα. Όλοι προσήλθαν με μάσκες και αυτοδιαγνωστικά τεστ. Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα θέματα ήρθαν σε όλα τα σχολεία στη σωστή ώρα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και επιτυχία αύριο (σ.σ. σήμερα) όπου ξεκινούν οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Υπάρχουν δύο εξεταστικά κέντρα στο Νομό μας. Το 2ο ΕΠΑΛ στον Πύργο και το 2ο ΕΠΑΛ στην Αμαλιάδα ενώ διαγωνίζονται συνολικά 286 μαθητές. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το καρτελάκι του υποψηφίου και ταυτότητα ή διαβατήριο, προφανώς με μάσκες όλοι και τεστ. Καλή επιτυχία σε όλους» υπογράμμισε ο Γ. Φωτεινόπουλος.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν με επιτυχία και απόλυτη ηρεμία σε όλα τα σχολεία με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας» τόνισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Φωτεινόπουλος.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια προσήλθαν χθες στα 23 εξεταστικά κέντρα του Νομού προκειμένου να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ