Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧίλιες προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες

Χίλιες προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες

Εντός του Ιουνίου θα βγει η προκήρυξη, σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΝ Γ. Αμυρά

Προκήρυξη  για την πρόσληψη 1000 ατόμων στις Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, θα βγει εντός του Ιουνίου από τον ΟΑΕΔ,  σύμφωνα με  όσα ανέφερε ο  υφυπουργός  Περιβάλλοντος  Γιώργος Αμυράς

Οι  νέες προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες –και της Ηλείας, θα γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών αυτών,  κυρίως όσον αφορά την διεκπεραίωση των δασικών χαρτών και στη δασική προστασία.

Ειδικότερα για το ζήτημα των προσλήψεων, ο υφυπουργός ΠΕΝ δήλωσε :

«Μέσα στον Ιούνιο, θα βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για κοινωφελές πρόγραμμα από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για 700 προσλήψεις ορισμένου χρόνου με οκτάμηνες συμβάσεις για δασολόγους, δασοπόνους και διοικητικούς.  Παράλληλα συζητάμε με το υπουργείο Εσωτερικών και θα πάμε για 300 μόνιμες  προσλήψεις δασικών επιστημόνων. Και οι δύο διαδικασίες προσλήψεων θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις ανακοινώνονται εδώ και αρκετό καιρό αλλά εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα ο Γιώργος Αμυράς απάντησε ότι:

«Εγώ σας το λέω ξεκάθαρα, ότι μέσα στον Ιούνιο, βγαίνει η προκήρυξη για τις 700 προσλήψεις και μετά από λίγοι καιρό, διότι έχουμε κάποιες διατυπώσεις πάμε για τις προσλήψεις των 300 μονίμων».

Οικοδομικές άδειες και Πολεοδομίες

Εξάλλου ο  υφυπουργός ΠΕΝ κλήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα και πολύπλοκες διαδικασίες και στις μεταβιβάσεις, όπως επίσης καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών για εντός σχεδίου περιοχές. 

 Ο Γιώργος Αμυράς αφού διευκρίνισε ότι τα θέματα αυτά δεν είναι της αρμοδιότητας του και είπε ότι  «δεν δεν θέλω να μπω στα χωράφια του έτερου υφυπουργού», τονίζοντας ότι με τον υφυπουργό ΠΕΝ Νίκο Ταγαρά βρίσκονται σε συνεχή και σταθερή συνεργασία, έδωσε μήνυμα ότι υπάρχει σχεδιασμός λύσεων σε κυβερνητικό επίπεδο,  αναφέροντας ότι:

«Έρχεται και σε αυτό το πεδίο η ψηφιακή αναγέννηση. Αυτό που κάνουμε με τον Πιερρακάκη μπροστά να ανοίγει τους  ψηφιακούς δρόμους και βλέπετε πόσα πια δικαιολογητικά και διαδικασίες μπορείς πλέον να τα βγάλεις από τον υπολογιστή σου, το ίδιο θα γίνει και με τις οικοδομικές άδειες εντός σχεδίου οικισμών. Εδώ πρέπει να πούμε ότι είναι οι υπηρεσίες των ΥΔΟΜ, οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, που έχουμε εκεί μία καθυστέρηση, που δεν είναι ψηφιακά συνδεδεμένες, που υπάρχουν ελλείψεις. Εμείς πάμε λοιπόν να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε τις ΥΔΟΜ των Δήμων. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι, τόσα χρόνια έτσι κινείτο το ελληνικό κράτος, στην ίδια αφετηρία. Άλλοι είναι πιο μπροστά άλλοι πιο πίσω. Το κάνουμε αυτό το ψηφιακό άλμα και όλους θα τους φέρουμε σε μία ισορροπία και μία αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται ό κόσμος, όπως το έχουμε κάνει για πάρα πολλές πράξεις της διοίκησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ