Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

24ωρη γενική απεργία για το εργατικό  νομοσχέδιο

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Πύργου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.),  συμμετέχουν στην 24 Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αύριο  Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στα Απεργιακά Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας. Τα οποία θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα, με κεντρικό αυτό στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου και να διατρανώσουν με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα την αντίθεσή τους στο εργασιακό Νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση.

«Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο με το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και να δώσουν πλήρη ελευθερία στους επιχειρηματικούς ομίλους να απασχολούν τους εργαζόμενους όποτε και όσο θέλουν, να τους πληρώνουν με μισθούς από 200,00 ευρώ. Να τους έχουν στη διάθεση τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υπερωρίες. Θέλουν να επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με δούλους υπό τις προσταγές του κεφαλαίου.

Το νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας. Ενώ καταργεί βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου. Με όλα τα σωματεία που συμμετείχαμε στην σύσκεψη στις 17/5/2021 στο Επαρχείο και δίνουν την δική τους δυναμική και ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα συμμετέχει και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα (Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11.00 πμ). Όποιος επιθυμεί και από άλλο σύλλογο να δώσει το παρόν, ο σύλλογος θα μισθώσει δωρεάν λεωφορείο που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου το πρωί 06.00 πμ έξω από το Σταθμό ΟΣΕ στον Πύργο (Υψηλάντου).

Λέμε «ΟΧΙ» στην κατάργηση του 8ωρου, «κάτω τα χέρια» από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την απεργία, «ΟΧΙ» στην κατάργηση τουΣώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Διεκδικούμε εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Το Νομοσχέδιο λαιμητόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη» δεν θα περάσει!!!» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση  του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ