Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΆνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Πειραματικά Σχολεία

Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Πειραματικά Σχολεία

Μέχρι τις 17 Ιουνίου οι αιτήσεις

Η κλήρωση διεξάγεται ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Ιουνίου

Άνοιξε από την Παρασκευή 28 Μαΐου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις. Για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια. Καθώς και για την κλήρωση στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο σύνδεσμο:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ηλεία θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά το νέο σχολικό έτος το 3ο Νηπιαγωγείο Πύργου και το 1ο Δημοτικό Πύργου.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή  στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι γονείς και/ οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται για το σχολικό έτος 2021-2022 να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε έως ένα Πρότυπο Γυμνάσιο. Δικαιούνται επίσης να καταθέσουν αίτηση και για ένα μόνο Πειραματικό Γυμνάσιο. Η κατάθεση της αίτησης σε ένα Πρότυπό Γυμνάσιο δεν αποκλείει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισαγωγή και σε έως ένα Πειραματικό Γυμνάσιο και αντίστροφα.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση.

Η κλήρωση διεξάγεται ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2021-2022, δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε ένα μόνο ΠΕΙ.Σ., ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Η κατάθεση της αίτησης της παρούσας δεν αποκλείει την δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισαγωγή και σε Πρότυπο Σχολείο.

Dimotiko: Υπενθυμίζεται ότι στην Ηλεία θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά το νέο σχολικό έτος το 3ο Νηπιαγωγείο Πύργου και το 1ο Δημοτικό Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ