Σοκ στα Χανιά από τον θάνατο της 11χρονη Ιωάννας- Το χρονικό της τραγωδίας

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” με ανακοίνωσή του, παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στο τραγικό εύρημα του άψυχου σώματος της 11χρονης

Το «μούδιασμα» μετατράπηκε σε σοκ, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης, 26.05.2021, επιβεβαιώθηκε πως η 11χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά, όπου φαίνεται να έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια. Το Χαμόγελο του Παιδιού εκφράζει την θλίψη του επιβεβαιώνοντας την τραγική είδηση και εύχεται «να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το χρονικό της τραγωδίας, με βάση την ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”:

25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της. Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

12:00 μ.μ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του AmberAlertHellas.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.

16:00 μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του AmberAlert. Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 μ.μ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 μ.μ. Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 μ.μ. Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της».

Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λυμπινάκης, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί.

Πηγή: thebest.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ