«Η ισότητα των φύλων αναπόσπαστο κομμάτι του Πολιτισμού μας»

Νίκος Κοροβέσης

Με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων.Με την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τη δράση «I am not a doll» – «δεν είμαι κούκλα». Που πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.

Ο κ. Κοροβέσης επισκέφθηκε το χώρο που πραγματοποιείται η δράση με τα έξι γλυπτά. Μορφές φιλικές για τα παιδιά αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους ενήλικες που γνωρίζουν. Τα γλυπτά αυτά έχουν δημιουργηθεί με βάση τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών περί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κι έχουν την ιδιαιτερότητα να αλληλεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή. Κι ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο. Ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας. Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης αναφέρει τη σημασία των τεχνών για την προώθηση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη παγκόσμια κοινότητα και τονίζει τη στήριξη της Περιφερειακής Αρχής σε δράσεις που ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό. Τη δράση επιμελήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ήλιδας κ. Βασίλης Καψής.

Τα  έξι γλυπτά της Ιωάννας Παρασκευά δίνουν ηχηρό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ