«Οι εργαζόμενοι είναι οι βασικοί ήρωες και θύματα του κορωνοϊού»

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα  για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί από τη ΓΣΕΕ για την Τρίτη 4 Μαΐου,  στα πλαίσια της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει  το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει τα εξής:

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας! Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζόμενων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης. Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο! Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!

Κάθε μέρα περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην τροφοδοσία, στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο, κ.ο.κ, χάνουν τη ζωή τους δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν προστατεύονταν σωστά. Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι το χειροκρότημα δε θα ξεθωριάζει ήσυχα χωρίς πραγματική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει – και πολύ συχνά τραγικά έχουν χάσει – τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής επιστροφή στην εργασία για όλους, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες. Οι εργαζόμενοι είναι και οι βασικοί ήρωες και θύματα του κορωνοϊού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!».

Να αναφερθεί ότι συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιηθεί  λόγω  των μέτρων covid-19.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ