Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚήρυξη απεργίας – αποχής από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ηλείας

Κήρυξη απεργίας – αποχής από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ηλείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ    

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ηλείας. Απεύθυνε με επιστολή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.  Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος επισημαίνει: «Η Δ.Ο.Ε. με απόφασή της (1528/14-4-2021) προχώρησε στην κήρυξη απεργίας – αποχής. Για την κάλυψη όλων των παραιτηθέντων μελών από τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Είναι φανερό ότι γνήσια Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα. Κι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί το αδιέξοδο είναι να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ στην ικανοποίηση του αιτήματος του κλάδου για παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018. Έως ότου οι επιδημιολογικές συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή νέων εκλογών με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση της Ομοσπονδίας καλούμε:

Τους δοτούς «αιρετούς» που τοποθετήθηκαν είτε με αυταρχικό τρόπο από τη διοίκηση είτε με δική τους  συναίνεση, να παραιτηθούν άμεσα.

Τους συναδέλφους που διορίστηκαν ως μέλη των φερόμενων ως υπηρεσιακών συμβουλίων να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους

Τα μέλη που ενδεχομένως συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη σύνθεση του Υ.Σ. και παραιτήθηκαν. Πρέπει να καταθέσουν την παραίτησή τους εκ νέου με βάση τη νέα απόφαση συγκρότησης.

Για τον κλάδο αιρετοί αναγνωρίζονται εκείνοι που εκλέχθηκαν για τελευταία φορά με γνήσια δημοκρατικές διαδικασίες το 2018. Για τον λόγο αυτό και ο Σύλλογός μας συντάσσεται με την απόφαση της Ομοσπονδίας. Που αφορά στην κήρυξη απεργίας – αποχής από τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τη Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.

 Η απεργία – αποχή καλύπτει όλους τους συναδέλφους ώστε να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όταν καλούνται, δίχως οικονομικό κόστος. Με τον τρόπο αυτό όλα τα μέλη (διορισμένα και δοτοί αιρετοί) είναι απολύτως κατοχυρωμένα να μην παραστούν στη συνεδρίαση.

Είναι αυτονόητο ότι προηγούμενα θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους από τις θέσεις διορισμένων μελών και δοτών ψευδοαιρετών. Στις οποίες τοποθετήθηκαν σε εφαρμογή του αντιδημοκρατικού άρθρου 123 του ν.4763/2020.

Όποιοι αγνοήσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης της πλήρους συνδικαλιστικής κάλυψης της Ομοσπονδίας, δεν παραιτηθούν και δεν απέχουν από τις συνεδριάσεις να γνωρίζουν ότι θα θέσουν εαυτόν εκτός κλάδου και θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αποπομπής τους σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου μας.

Επειδή είναι απαραίτητο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να έχει πλήρη εικόνα για τις παραιτήσεις των μελών των Υ.Σ., παρακαλούμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Ηλείας (διορισμένα μέλη διοίκησης και δοτοί «αιρετοί») να μας γνωστοποιήσουν άμεσα τις παραιτήσεις τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ