Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυμπαράσταση στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως, με ανακοίνωσή του  εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Δήμου Ήλιδας και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή, η οποία «αδιαφορεί σε αιτήματα του προσωπικού που άπτονται της Υγείας, και της Ασφάλειας των εργαζομένων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας».

 «Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει συστηματική αδιαφορία σε θέματα, όπως είναι η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) , η Υγεία και η Ασφάλεια των εργαζομένων, η καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών παρελθόντων ετών, η κατασκευή αξιοπρεπούς εργασιακού χώρου, Δωρεάν Τεστ Covid και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Το πρόβλημα των (ΜΑΠ) είναι κομβικής σημασίας αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν γίνει πολλά εργατικά ατυχήματα. Η αδιαφορία και η απαξίωση σε θέματα προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρά εργατικά ατυχήματα ακόμα και σε θάνατο.

    Η προστασία της Υγείας και η Ασφάλεια τους πρέπει να είναι από τα μη διαπραγματεύσιμα στοιχεία στις εργασιακές σχέσεις. Είναι ένα θέμα που για εμάς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι « Ζωής και Θανάτου» και ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν για το μεροκάματο, με κίνδυνο την σωματικής τους ακεραιότητα, για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

   Πρέπει όλοι μαζί να διασφαλίσουμε στο ακέραιο την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων.

   Συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης, ενότητας και αλληλεγγύης ώστε να κρατήσουμε όρθια την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους  αλλά πρωτίστως την Υγεία και την Ασφάλεια των δημοτών» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ