Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧάρισαν αίμα προσφέροντας ζωή

Χάρισαν αίμα προσφέροντας ζωή

Κατάκολο

Παρουσία δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε χθες στο Κατάκολο η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του κοινοτικού γραφείου. Πρόκειται ουσιαστικά για την 37η εθελοντική αιμοδοσία Κατακόλου η οποία έρχεται να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα.

Αναφερόμενος την 37η εθελοντική αιμοδοσία ο πατήρ Παναγιώτης επεσήμανε: «Με τις ευλογίες του σεβασμιότατου κκ. Γερμανού πραγματοποιούμε την 37η εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο που ξεκινήσαμε πριν από 20 χρόνια. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη για αίμα. Παρά τις συνθήκες της πανδημίας η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών και κυρίως νέων ανθρώπων είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και αυτό δίνει και σε εμάς δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Πρέπει όλοι οι νέοι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να ευαισθητοποιηθούν, να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες και έτσι θα υπάρχει και επάρκεια αίματος και οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα θα κινδυνεύουν λιγότερο. Ο σύλλογος μας πέρα από τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες τις οποίες κάνει όποτε το νοσοκομείο χρειάζεται αίμα εμείς είμαστε παρόντες και βοηθάμε με τον καλύτερο τρόπο». 

Από την πλευρά της η γιατρός του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη σημείωσε: « Σήμερα στο Κατάκολο οι αιμοδότες, πιστοί στο καθήκον τους δίνουν αίμα και προσφέρουν ζωή στο συνάνθρωπο τους. Η πράξης της αιμοδοσίας είναι μία πράξη με την οποία βοηθάμε τον κόσμο έμπρακτα. Καλούμε όλο τον κόσμο 18-65 ετών που είναι καλά στην υγεία τους να δώσουν λίγο από το αίμα τους, γιατί με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ζωή. Στην αιμοδοσία μας τηρούνται όλα τα μέτρα για να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊο. Η αιμοδοσία Πύργου λειτουργεί άψογα με το προσωπικό εκπαιδευμένο και έμπειρο και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ