Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελής Εργασίας»

«Συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελής Εργασίας»

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

Χρ. Γαρύφαλλος: «Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους ελπίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιωθούν»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 4/2020 για 36.500 εργαζομένους. Αφήνει σε γραπτή του απάντηση προς τη Βουλή των Ελλήνων, σε σχετική ερώτηση βουλευτών ο Υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αναφορικά με την επανεξέταση της απόφασης διακοπής της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης προϋπολογισμού 276.699,20 ευρώ, 36.500 ωφελούμενοι (δημόσια πρόσκληση 4/2020) σας γνωρίζουμε ότι η υλοποίηση συνεχίζεται.

Επιπλέον  όπως υπογραμμίστηκε κατά της συζήτησης με αρ. πρωτ. 12/10/20-01-2021 επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή στις 12-02-2021, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξετάζονται όλες οι δυνατότητες, σε στενή συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχουμε δηλώσει σε προηγούμενο ψήφισμα μας και όπως έχουν πάρει απόφαση και τα δημοτικά συμβούλια αναμφίβολα πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας τόσο σε επίπεδο απασχόλησης, όσο και τοπικής ανάπτυξης και η ορθή και αποτελεσματική υλοποίηση του αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Με την λήξη του προγράμματος που «τρέχει» οι Δήμοι θα χάσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες εργαζομένων που καλύπτουν μέρος των υπηρεσιακών τους αναγκών.

Επιπλέον η λήξη των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων συμπίπτει με το τρίτο κύμα της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη γεγονός που σημαίνει την αποδυνάμωση των Δήμων σε μια κρίσιμη περίοδο που έχουν απόλυτη ανάγκη των απασχόληση προσωπικού σε σημαντικούς τομείς που σχετίζονται με τις δράσεις της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους ελπίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιωθούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως κ. Χρ. Γαρύφαλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ