Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓιατί οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown -Τα στοιχεία που «τρόμαξαν» ειδικούς και κυβέρνηση

Γιατί οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown -Τα στοιχεία που «τρόμαξαν» ειδικούς και κυβέρνηση

Με τα στοιχεία επέλασης του κορωνοϊού να είναι συντριπτικά (400 νοσηλείες στα νοσοκομεία ανά ημέρα, αύξηση διασωληνωμένων στις ΜΕΘ και 92% πληρότητα στην Αττική, αλλά και άνοδο στο 4,5% του δείκτη θετικότητας). Κυβέρνηση και ειδικοί ανακοίνωσαν νέα μέτρα και lockdown.

Μεταξύ των μέτρων είναι παράταση του lockdown σε Αττική και Θεσαλονίκη, ένταξη ακόμη 18 περιοχών σε «βαθύ κόκκινο» από το πρωί του Σαββάτου. Κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας. Παρά ταύτα, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, «η Επιτροπή εξέφρασε θετική άποψη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι ανάλογοι δείκτες επιτρέψουν».

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα, 521 διασωληνωμένους και 49 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Ελλάδα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Για την Καθαρά Δευτέρα


Για το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, για το οποίο ισχύει ό,τι μέχρι σήμερα. Δεν θα υπάρχει η οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται. Παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.
Μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3. Πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.


Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο. Ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
«Το έθιμο του χαρταετού, επομένως, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων. Εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» διευκρίνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.
Τρίτον, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα. Δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου. Καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι και το Σάββατο και αυτή την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από τις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ