Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔωρεάν δράσεις για όλους τους δημότες

Δωρεάν δράσεις για όλους τους δημότες

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινά την υλοποίηση της τρίτης δράσης με θέμα:

«Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: καθημερινά ζητήματα»

Που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, στοχεύοντας στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Πρόκειται για τέσσερις ημερίδες που θα λάβουν χώρα σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

-Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, ώρα 12:30μ.μ

-Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, ώρα 12:30μ.μ

-Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, ώρα 12:30μ.μ

-Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, ώρα 12:30μ.μ

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους τους δημότες, όχι μόνο στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θέλει να ευαισθητοποιήσει όσο γίνεται περισσότερους δημότες απέναντι στα θέματα αγωγής παιδιών και εφήβων. Ιδίως αυτή την εποχή που η πανδημία με τους περιορισμούς της επιδρά και στην ψυχολογία των νέων.

Μέσα από το συνοδευτικό μέτρο 3 θα επιδιωχθεί να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων αλλά και ηλικιών. Οι εισηγητές θα προσπαθήσουν να εισάγουν τους συμμετέχοντες σε βασικές έννοιες και ζητήματα της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας. Δίνοντας βασικές κατευθύνσεις και συμβουλές.

Η μετάβαση του παιδιού στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο αποτελούν κρίσιμες περιόδους για την κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Η επιδίωξη υψηλών σχολικών επιδόσεων, η αποδοχή από την ομάδα των συνομήλικων, οι σχέσεις με τους γονείς, οι αλλαγές στη σωματική ανάπτυξη και η ανάπτυξη της ταυτότητας. Αποτελούν μερικά από τα ζητήματα που σχετίζονται με το άγχος που βιώνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας.

Ο εκφοβισμός (bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Ορίζεται δε ως ένα πρότυπο επιθετικής συμπεριφοράς μεταξύ δύο ή περισσότερων παιδιών.

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη σημασία της Αγωγής του παιδιού και του εφήβου. Τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους σε ζωντανή σύνδεση μέσα από την ιστοσελίδα και το facebook του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Καθώς επίσης και στο YouTube κανάλι της multi production.

Για πληροφορίες οι ωφελούμενοι  μπορούν να απευθύνονται  στα τηλέφωνα 2621030087-6985893923 και στο email: tebaarxaiaolympia@gmail.com. Για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid19 θα τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης που ισχύουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ