Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Παραλύουν» οι υπηρεσίες για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

«Παραλύουν» οι υπηρεσίες για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

Στάσεις  εργασίας την ώρα της  αυριανής σύσκεψης των επτά Δημάρχων με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών

Συμμετέχουν  οι Σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ και Π.Ε. Ηλείας

Στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα,  θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι  η συνάντηση για  τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας Ηλείας. Μετά το ήδη γνωστό κοινό αίτημα – κάλεσμα των επτά Δημάρχων του Νομού.

Παράλληλα την ίδια ημέρα προγραμματίζεται στον Πύργο στάση εργασίας. Καθώς και άλλες παρόμοιες δράσεις (μιας και λόγω της κατάστασης από την πανδημία, σε συνδυασμό με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπεται κάτι περισσότερο).

Στην οποία ήδη δήλωσαν συμμετοχή, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π.Ε. Ηλείας, που στηρίζουν πλήρως τις κινητοποιήσεις του Δήμου Πύργου.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε και συνάντηση με τους προέδρους των δύο συλλόγων κ.κ. Χρήστο Γαρύφαλλο και Ανδρέα Ασημακόπουλο οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους για το φλέγον αυτό ζήτημα. Έτσι συμφώνησαν να κηρύξουν  στάση εργασίας την ίδια ημέρα της συνάντησης. Παρασκευή 5/3 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 15.00.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαρύφαλλος,  «ο Σύλλογός μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που ήδη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στη συνεδρίαση στις 17/2 και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας. Την Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 12μ.μ. – 3μ.μ.

Ημέρα και ώρα  συνάντησης των Δημάρχων Ηλείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Καλεί όλους τους συναδέλφους σε κοινή αγωνιστική δράση. Ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη απομάκρυνση από την Ηλεία των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα. Από την ομοσπονδία μας (ΠΟΕ – ΟΤΑ) ήδη ζητήσαμε την επίσημη στήριξη της Στάσης Εργασίας του συλλόγου μας. Για τον παραπάνω σημαντικό σκοπό».

Οι εργαζόμενοι

 Π.Ε. Ηλείας

Ανάλογη τοποθέτηση κι από τον κ. Ασημακόπουλο επισημαίνοντας: «Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στέκεται απέναντι στην νέα απόπειρα του Πανεπιστημίου Πατρών. Που στοχεύει στο κλείσιμο ή στη μεταφορά των σχολών της Ηλείας.

Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα σχετίζονται άμεσα με την αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική του τόπου μας. Η Tριτοβάθμια εκπαίδευση συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία. Είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόοδο του τόπου μας η λειτουργία των τμημάτων αυτών. Στην κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου πήρε απόφαση για προκήρυξη στάσης εργασίας. Αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, από τις 12:00 έως την λήξη του ωραρίου, ημέρα και ώραπου οι Δήμαρχοι της Ηλείας θα πραγματοποιούν συνάντηση με τον Πρύτανη, προκειμένου να αποτυπώσουν το αίτημα για παραμονή και ενδυνάμωση των σχολών στην Ηλείας με την διασφάλιση του συνόλου των προϋποθέσεων για την διατήρηση στο ακέραιο των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών τους».

-Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι επτά Δήμαρχοι της Ηλείας ανάμεσα στις άλλες ενέργειες και κινήσεις που ήδη προωθούν, ζήτησαν την άμεση συνάντηση με τον Πρύτανη. Ενώ στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και οι Βουλευτές του Νομού καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ήδη αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

  • Καλούμε όλους τους πολίτες της Ηλείας και όλους τους φορείς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, όλους τους Δήμους. Καθώς επίσης τα κόμματα και τους Βουλευτές, σε κοινή αγωνιστική δράση ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη απομάκρυνση από την Ηλεία των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ