ΈΓΙΝΕ Η ΠΡΏΤΗ ΜΉΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ

Σεκταριστική υπόθεση

Έγινε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο

Σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη από το χώρο του θεάτρου έγινε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση. Η μήνυση αφορά στα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια. Αρχίζει πλέον η έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος προσώπου γνωστού προσώπου στο χώρο του θεάτρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που προχώρησε στην υποβολή της μήνυσης καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον μηνυόμενο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μηνυτής φέρεται ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση αφορά τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια. Ο μηνυτής φέρεται να ήταν τότε 15 ετών. Το πρώτο που θα διερευνηθεί είναι εάν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα. Πλέον, αρχίζει η διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές. Ήδη ο εισαγγελέας μελετά τη μήνυση και πρόκειται να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες της εισαγγελίας.

Περιμένει τον εισαγγελέα ο Νίκος Σ. 
Ο ηθοποιός Νίκος Σ., που μέσα στο Σαββατοκύριακο συγκλόνισε με τη συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε την άγρια σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 19 του χρόνια (το 2005), περιμένει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Αν δεν υπάρξει αυτή τότε προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του. 

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος.

Την ίδια στιγμή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 35χρόνου, τονίζει πως εάν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, τότε, θα καταφύγουν οι ίδιοι, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή προέχει να επιδείξει η δικαιοσύνη ανάλογα, αντίστοιχα αντανακλαστικά με αυτά που έχει επιδείξει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι οποίες όλες είναι ευρύτατου κοινωνικού ενδιαφέροντος».

Επίσης, ο κ. Βλάχος επισήμανε πως ο εντολέας του θα καταγγείλει αυτά που έχει υποστεί ο ίδιος και δε θα αναφερθεί σε κανένα άλλο πρόσωπο, παρά μόνο στον ίδιο και σε αυτά που υπέστη ο ίδιος. Μάλιστα, ο 35χρόνος είναι έτοιμος να κατονομάσει το γνωστό σκηνοθέτη στις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ