Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπίστευτες αποκαλύψεις για τα πανεπιστήμια στη Βουλή - Συρίγος: «Η κατάσταση έχει...

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα πανεπιστήμια στη Βουλή – Συρίγος: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Την προσωπική του εμπειρία από αδιανόητα περιστατικά, τα οποία λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κατέθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος τονίζοντας πως όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι η μόνη λύση.

κ. Συρίγος, ο οποίος στο παρελθόν με την ιδιότητα του καθηγητή έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα επίθεσης εντός πανεπιστημιακού χώρου, μίλησε για ομάδες οι οποίες σπείρουν τον φόβο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καθηγητές πανεπιστημίου αυτολογοκρίνονται στις διαλέξεις τους από φόβο.

Παράλληλα ο κ. Συρίγος αποκάλυψε ότι σε πολυτεχνικές σχολές ενώ υπάρχει η δυνατότητα για έρευνα η οποία θα συνδράμει την αμυντική βιομηχανία, υπάρχει ο φόβος της στοχοποίησης για εξυπηρέτηση μιλιταριστικών συμφερόντων με συνέπεια η έρευνα να έχει παγώσει.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Συρίγος μίλησε για ομάδες οι οποίες στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες καθηγητών όπως αυτούς της εγκληματολογίας με το αδιανόητο επιχείρημα ότι για να διδάσκεις εγκληματολογία λογικά θα πρέπει να μιλάς και με τις Αρχές.null

Τέλος ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε περιστατικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία είχαν προσκληθεί ο πρέσβης του Ισραήλ και ο πρέσβης της Παλαιστίνης κάποιοι απαίτησαν να μη μιλήσει ο Ισραηλινός πρέσβης, τη στιγμή μάλιστα που ο Παλαιστίνιος πρέσβης δεν είχε πρόβλημα να συνομιλήσει μαζί του.

Πηγη:real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ