Ξεκινάει σήμερα η δια ζώσης εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στην Ηλεία

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν και πάλι από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ηλεία. Το Σάββατο το πρωί οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβλήθηκαν σε τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία βρέθηκαν σε τέσσερις σχολικές μονάδες της Ηλείας.

«Σήμερα  Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 σταματάει η εξ αποστάσεως  και ξεκινάει η δια ζώσης εκπαίδευση με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων. Όλα τα σχολεία μας είναι ανοικτά και υποδεχόμαστε και πάλι  τους μαθητές μας

Θα ήθελα με  αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι με τεράστια προσπάθεια  και φιλότιμο κατάφεραν να κάνουν πράξη ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.  Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σύνολο των μαθητών/ριων  και στο πλήρες πρόγραμμα του σχολείου. Όταν χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί μας μας εκπλήττουν θετικά.

Έτσι από σήμερα  ανοίγουμε τα σχολεία και περιμένουμε τους μαθητές μας και πάλι σε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Να κάνουμε δια ζώσης μάθημα μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας.  Το Σάββατο έγιναν τα rapid τεστ στους εκπαιδευτικούς μας και δεν υπήρξε κανένα θετικό. Έτσι όλοι μας ασφαλείς, με τις μάσκες μας μέσα και έξω από την τάξη   ξεκινάμε την διαζώσης εκπαίδευση.  Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες από τους διευθυντές/ριες να είναι τα σχολεία μας ασφαλή. Σε συνεργασία με τους δήμους όλα τα σχολεία έχουν πετρέλαιο και θέρμανση. Οι γονείς να αισθάνονται ήσυχοι. Τα παιδιά τους είναι σε καλά χέρια, τα χέρια των καθηγητών, οι οποίοι θα φροντίζουν τα παιδιά τους να είναι ασφαλή.

Θέλω ακόμα να επισημάνω στους μαθητές/ριες μας

Παρακαλούμε με την προσέλευση στο σχολείο να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

  • να έχουν μαζί τους τόσες μάσκες όσες χρειάζονται και να τις φορούν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Η χρήση των μασκών είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά (τα σχολεία έχουν φροντίσει για αυτά).
  • να έχουν ζεστά ρούχα διότι οι αίθουσες θα αερίζονται συνεχώς.
  • να κρατούν αποστάσεις.
  • σε περίπτωση αδιαθεσίας ή ασθένειας να παραμένουν σπίτι και ο κηδεμόνας να ενημερώνει το σχολείο
  • να αποφεύγουν την ανταλλαγή αντικειμένων με συμμαθητές/τριες τους.
  • δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Για οτιδήποτε σχετικό μπορούν οι γονείς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα σχολεία.

Όλα θα πάνε καλά. Και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ