Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓιάννης Κουτσούκος: Οφειλόμενη τιμή στον Λάμπρο Τσίκα

Γιάννης Κουτσούκος: Οφειλόμενη τιμή στον Λάμπρο Τσίκα

Ο θάνατος του Λάμπρου Τσίκα μας γέμισε λύπη και είναι σίγουρο ότι θα μας λείψει, πρώτα απ’ όλα στην οικογένειά του και μετά σ’ όλους εμάς, τους συντρόφους και φίλους, που έτυχε να συνδέσουμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας με την κοινή μας διαδρομή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Ο Λάμπρος Τσίκας, εξαιρετικός επιστήμονας και παιδαγωγός, που άφησε το εκπαιδευτικό του αποτύπωμα στον Πύργο και στην Ηλεία, μνημονεύθηκε από πολλούς μαθητές του, των οποίων τον χαρακτήρα και την επαγγελματική διαδρομή διαμόρφωσε ως δάσκαλος.

Η απώλειά του, όμως, μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλέσουμε στη συλλογική μνήμη την ιστορική και περιπετειώδη πορεία του λαογέννητου Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τη διαδρομή του οποίου εδώ στην Ηλεία και όχι μόνο, ταύτισε τη ζωή του ο Λάμπρος Τσίκας.

Από την εποχή της αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και μετά της οργανωμένης δράσης, με οργανώσεις παντού και καθοδηγητή τη Ν.Ε. Ηλείας και στη συνέχεια με την άσκηση του κυβερνητικού έργου από τη Κυβέρνηση της Αλλαγής, ο Λάμπρος Τσίκας είναι παντού και σε όλες τις φάσεις της πορείας του Κινήματός μας.

Τον θυμόμαστε ως κομματικό στέλεχος και καθοδηγητή, με πνεύμα ανήσυχο και σκέψη δημιουργική, να παλεύει για τις ιδεολογικές μας συντεταγμένες και τις πολιτικές μας αποφάσεις για την πορεία του τόπου και τα προβλήματα των ανθρώπων, τον θυμόμαστε ως κυβερνητικό στέλεχος όταν επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως Νομάρχης Φωκίδας και βέβαια τον θυμόμαστε ως τον αυτοδιοικητικό που φιλοδόξησε να δώσει υπόσταση στο νεοσύστατο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όταν η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προχώρησε σ’ αυτή τη μεγάλη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.

Ανεξίτηλη, όμως, θα παραμείνει στη μνήμη μας η εικόνα του Λάμπρου Τσίκα να δίνει και τη τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του στις πολιτικές μας εκδηλώσεις και συναντήσεις κατά τη δύσκολη, λοιδωρημένη και κατασυκοφαντημένη φάση της πορείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να διδάξει και να εμψυχώσει, εμάς και τους νεότερους, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα της πολιτικής αξιοπρέπειας, που δυστυχώς έλλειψε από πολλούς πρώην συντρόφους μας.

Μ’ αυτές τις παρακαταθήκες, τις επιστημονικές και τις αγωνιστικές, το ήθος και την προσφορά, με τη στάση ζωής, τη συνέπεια και τη σταθερότητα, μας άφησε ο Λάμπρος Τσίκας και οφείλουμε την ελάχιστη τιμή να τον μνημονεύσουμε στο όνομα της κοινής μας πορείας.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ