«Απαράδεκτη κατάσταση πρόσβασης και υποδομών στην περιοχή της Νέδας»

Τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή της  Νέδας, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους για ντόπιους και επισκέπτες, ζητάει η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι ,

κύριε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κυρία Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού,

εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην κατάσταση του οδικού δικτύου προς τον ποταμό Νέδα και συγκεκριμένα στους καταρράκτες αυτού από το χωριό Πλατάνια και να ζητήσουμε ΆΜΕΣΑ να ενεργοποιηθείτε για την κομβικής σημασίας αυτή περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών της περιοχής.

Πριν από είκοσι χρόνια προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο εν δυνάμει επισκέπτης της περιοχής μας ώστε να τις προβάλουμε με σκοπό την τόνωση του τουρισμού και την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης στην περιοχή μας , θέσαμε ανάμεσα στις προτεραιότητες μας την πρόσβαση στο φαράγγι της Νέδας . Η περιοχή αυτή, εξαιρετικού φυσικού κάλλους, ήταν αναξιοποίητη οπότε και σε συνεργασία με την τότε Νομαρχία έγιναν αρκετές προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση.

Οι καταρράκτες της Νεδας έχουν φτάσει πλέον να είναι τόσο αναγνωρίσιμο σημείο της περιοχής μας, όσο λίγα και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο. Εκατοντάδες κόσμου επισκέπτονται καθημερινά την συγκεκριμένη περιοχή και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί μιλούν ακόμα και για υπερσυγκέντρωση και υπερκορεσμό στην περιοχή.

Τον τελευταίο χρόνο όμως (καλοκαίρι 2020) αρκετοί επιχειρηματίες στον τουρισμό και την εστίαση δεχτήκαμε σωρεία παραπόνων και δυσαρέσκειας, αφού πολλοί επισκέπτες της περιοχής είχαν πέσει θύματα ατυχημάτων κατά την πρόσβαση τους στους καταρράκτες. Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στον εν λόγω χώρο ήταν κάκιστες και μόνο δυσφήμηση, εν τέλει, επιτυγχανόταν. Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο θα σας πείσει για την αλήθεια των λεγομένων μας και τις αρνητικές εντυπώσεις που οι επισκέπτες μας απεκόμιζαν από την απαράδεκτη κατάσταση πρόσβασης και υποδομών που υπάρχει. Χαρακτηριστικά και ουχί περιοριστικά κάνουν λόγο στις κριτικές τους για τα εξής : Χαλασμένο και σαθρό οδικό δίκτυο, έλλειψη συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας , έλλειψη κιγκλιδωμάτων ασφαλείας και άλλα διατυπωμένα όλα με πολλή ειρωνεία αλλά και χλευασμό για τους κατοίκους και παράγοντες/αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε οτι και εσείς συμφωνείτε πως δεν αρκούν να γίνονται άπαξ έργα πρόσβασης. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και συνεχείς επεμβάσεις για να έχουμε αποτελέσματα που και ασφάλεια να προσδίδουν αλλά και να δηλώνουν σεβασμό στον επισκέπτη και στο περιβάλλον .
Σκοπός της παρούσης μας είναι να σας μεταφέρουμε τους φόβους μας για το μέλλον της Νέδας ως τουριστικού προορισμού και να ζητήσουμε την ΆΜΕΣΗ ένταξη αυτού του οδικού δικτύου στα προσεχή έργα της Περιφέρειας.

Με τιμή ,
Η πρόεδρος
Χριστοδούλου Γεωργία
Η Γραμματέας
Μαρίνα Τεριζάκη»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ