Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒραβεύτηκαν για την ομαδική προσφορά τους στον πολιτισμό οι Αρχαιολόγοι...

Βραβεύτηκαν για την ομαδική προσφορά τους στον πολιτισμό οι Αρχαιολόγοι Εριφύλη Ίρις Κόλλια και της Αναστασία Γκαδόλου

Πρόσωπα της Χρονιάς 2020

Μπορεί το 2020 να ήταν εξαιρετικά δύσκολο για το κομμάτι του πολιτισμού, ωστόσο υπήρξαν πρόσωπα τα οποία διακρίθηκαν για την δράση τους, μέσα στην χρονιά που πέρασε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το Ινστιτούτο «Πρόσωπα» και το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα. Η ομαδική δράση που βραβεύτηκε στην κατηγορία «πολιτισμός» ήταν αυτή της Ερωφίλης Ίρις Κόλλια και της Αναστασία Γκαδόλου. Η δικηγόρος Βασιλική Ντζελβέ, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Δούκα», τίμησε τις δύο αρχαιολόγους που ολοκλήρωσαν τις έρευνες στον ναό του Ποσειδωνίου Ελικώνα στο ύψος της αρχαίας Ελίκης. Σε ανάρτηση της, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη Ίρις Κόλλια τόνισε: 

«Μεγάλη χαρά μας έδωσε η επιλογή μας ως πρόσωπα της χρονιάς στον τομέα Πολιτισμός-Τέχνες / Ομάδες στο θεσμό που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος και συγχρόνως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για εμένα και την Αναστασία, όσο και για όλους τους συνεργάτες μας και τους συντελεστές της ανασκαφής στα Νικολέικα. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους μας στηρίξατε! Η ανασκαφή φέτος θα συνεχιστεί (κορωνοϊού επιτρέποντος βέβαια) από τις 23 Αυγούστου για 6 εβδομάδες. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η έκτη χρονιά που ο θεσμός των «Προσώπων της Χρονιάς» αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Αχαΐας και όχι μόνο. Βέβαια, οι συνθήκες της εκδήλωσης ήταν ασυνήθιστες, αφού η πανδημία δεν επιτρέπει συγκεντρώσεις και μαζικές εκδηλώσεις, όμως η πραγματοποίηση των βραβεύσεων ήταν αδιαπραγμάτευτη. Οι διοργανωτές ετοίμασαν μια πλούσια τηλεοπτική παραγωγή με τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ να στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας. Οικοδεσπότες της διαφορετικής λαμπερής βραδιάς ήταν ο διευθυντής Σύνταξης της εφ. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Κωνσταντίνος Μάγνης και η παρουσιάστρια του ΙΟΝΙΑΝ TV Ελένη Κίτσιου.

Τιμώμενο πρόσωπο του 2020, ήταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ